Rolex Paris Masters, втори кръгНовак Джокович – Максим Креси 7-6(1),

...
Rolex Paris Masters, втори кръгНовак Джокович – Максим Креси 7-6(1),
Коментари Харесай

Джокович надви Креси за 11-ата си поредна победа на Paris Masters


Rolex Paris Masters, втори кръг

Новак Джокович – Максим Креси 7-6(1), 6-4

Новак Джокович се завърна сполучливо на един от любимтие си шампионати и се класира за осминафиналите след двусетов триумф над Максим Креси. Сърбинът трябваше да постави много старания, с цел да се оправи със международния №34, само че не позволи сензация и усили серията си от следващи победи в шампионата на 11.

Опонент на първенеца в идната фаза ще бъде Карен Хачанов или Йошихито Нишиока.

Креси беше доста по-агресивен и записа повече асове (15-4) и уинъри (38-16), само че в това време броят на неговите двойни (10-2) и непредизвикани неточности 14-3) също бе по-висок. Джокович завоюва изумителните 92% от точките си на първи сервис (32/35) и осъществя единствено един от петте си брейкпойнта (20%), само че това се оказа задоволително, защото Креси нито един път не стигна до късмет за пробив.

Първият сет бе изцяло равносилен и никой от съперниците не съумя да осъществя пробив. За това съжаляваше доста повече Джокович, който пропусна три благоприятни условия при 4-3. В последвалия тайбрек обаче сърбинът не остави подозрение в превъзходството си. Световният №7 бе доста стабилен на ретур и в това време показва доста по-добро придвижване по корта, надделявайки със 7-6(1) в откриващата част.

Джокович можеше да нанесе още един сериозен удар по упоритостите на съперника си, само че пропусна точка за пробив в самото начало на втория сет. Шампионът на Уимбълдън обаче бързо изравни, след което продължи да слага Креси напрегнат. Постоянството на сърбине се отплати и в деветия гейм той осъществя единствения пробив в мача, който след това затвърди със сервис гейм на 15 и по този метод оформи крайното 7-6(1), 6-4 след 1 час и 42 минути на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР