Rolex Paris Masters, втори кръгКарлос Алкарас – Йошихито Нишиока 6-4,

...
Rolex Paris Masters, втори кръгКарлос Алкарас – Йошихито Нишиока 6-4,
Коментари Харесай

Алкарас елиминира Нишиока и очаква Григор Димитров


Rolex Paris Masters, втори кръг

Карлос Алкарас – Йошихито Нишиока 6-4, 6-4

Карлос Алкарас не позволи изненада против Йошихито Нишиока и се класира за осминафиналите на Мастърса в Париж след чиста победа над международния №38. Испанецът демоснтрира известни съмнения, само че все пак не разреши на съперника си да сервира сензация и се приближи на една победа от това да си подсигурява присъединяване на Финалите в качеството на №1 в света.

Негов конкурент в идната фаза ще бъде Григор Димитров, който не загуби сет и във втория си мач в „ Берси “, елиминирайки Фабио Фонини.

Всички девет аса в мача бяха дело на Алкарас, който имаше сериозен превес и при уинърите (30-7), въпреки че в това време направи повече двойни (1-0) и непредизвикани неточности (16-7). Шампионът на US Open завоюва 85% от точките си на първи сервис (29/35) и реализита три от шестте си брейкпойнта (50%), до момента в който Нишиока оползотвори единствения късмет за пробив, до който съумя да доближи.

Напълно предстоящо, Алкарас накара съперника си да се пази през цялото време и съумя да пробие пръв, правейки резултата 4-2 в своя изгода. Световният №1 можеше да реши сета, само че в седмия гейм пропусна точка за пробив, Тази неточност бе на път да му коства скъпо, защото Нишиока завоюва подаването си, след което върна брейка за 4-4. Алкарас обаче преоткри правилния темп и в няколко значими момента съумя да изненада японеца с доста добре разчетени излизания на мрежата, като по този метод се наложи с 6-4 в първата част.

Началото на втория сет бе изцяло равностойно, като Нишиока избави брейкпойнт в откриващия гейм а след това равенството се резервира до 4-4. Алкарас обачче съумя да пробие след няколко безкомпромисни офанзиви с форхенд по диагонала, след което завърши мача със сервис гейм на нула за крайното 6-4, 6-4.

„ Първият мач в който и да е шампионат в никакъв случай не е елементарен. Трябва да си изцяло съсредоточен и да използваш момента, с цел да влезеш в добър темп. Доволен съм от равнището, което демонстрирах през днешния ден, и се надявам в идващия мач да се оправя още по-добре “ – сподели исапнецът след дуела.

„ Кортът тук е малко по-различен от този в Базел и трябваше да се приспособявам към това в хода на мача. Мисля, че настилката е дсота бърза, само че сходни провокации ми оказват помощ да се модернизирам и мисля, че играя все по-добре в зала “ – добави международният №1.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР