“Ролан Гарос” не оказа влияние върху позицията на Григор Димитров

...
“Ролан Гарос” не оказа влияние върху позицията на Григор Димитров
Коментари Харесай

Без промяна за Григор след Ролан Гарос, двама дебютираха в Топ 10

“Ролан Гарос” не оказа въздействие върху позицията на Григор Димитров в международната класация. Българинът, който отпадна в третия кръг на Откритото състезание на Франция след загуба от Стан Вавринка в три сета, продължава да е №46 в класацията на АТР с актив от 997 точки.

Първата ни ракета няма да играе тази седмица. Той бе декларирал присъединяване на шампионата Libema Open в Хертогенбош, само че избра да не натоварва рамото си, което му основава доста проблеми през този сезон. Освен това Григор избира да се приготви по-добре за сезона на трева, който ще стартира за него в Куинс (17-23 юни). Това е един от обичаните шампионатите на Димитров, който който завоюва купата в британската столица през 2014 година след маратон и страховит поврат за 6:7(8), 7:6(1), 7:6(6) против Фелисиано Лопес. През сегашния сезон той ще се включи и в конкуренцията на двойки, където ще образува звезден тандем с Хуан Мартин дел Потро.

В Топ 10 след “Ролан Гарос” има две промяни. Руснакът Карел Хачанов и италианецът Фабио Фонини записаха рекордни класирани, откакто за пръв път влязоха в призовата десетка. Четвъртфиналистът Хачанов се изкачи от 11-о на 9-о място, а осминфиналистът в Париж Фонини от 12-о на 10-о. За сметка на това Дел Потро падна с три позиции, до №12.

Фонини е първият италианец в Топ 10 след Корадо Барадзути, който става №10 на 22 януари 1979 година. През април Фабио завоюва " Мастърс " -а в Монте Карло.

Непоклатимо на върха стои Новак Джокович с актив от 12 715 точки. Шампионът в Париж Рафаел Надал е втори със 7945, а Роджър Федерер добавя шампионския Топ 3 с 6670 точки. Следват Доминик Тийм с 4685, Александър Зверев с 4360, Стефанос Циципас с 4215, Кей Нишикори с 4040, Кевин Андерсън с 3565, Хачанов и
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР