Ролан Гарос, четвъртфиналМартина Тревизан – Лейла Фернандес 6-2, 6-7(3), 6-3Мартина

...
Ролан Гарос, четвъртфиналМартина Тревизан – Лейла Фернандес 6-2, 6-7(3), 6-3Мартина
Коментари Харесай

Тревизан е на полуфинал, контузия лимитира шансовете на Фернандес


Ролан Гарос, четвъртфинал
Мартина Тревизан – Лейла Фернандес 6-2, 6-7(3), 6-3


Мартина Тревизан е първият полуфиналист на Ролан Гарос 2022. Италианката, която преди две години сензационно доближи до четвъртфинал в Париж, този път направи още една крачка напред след 6-2, 6-7(3), 6-3 над фаворитката Лейла Фернандес.

 За страдание мачът бе белязан от травма в крайници на канадката, която лимитира значително придвижванията ѝ и направи задачата ѝ да завоюва доста сложна. Фернандес въпреки всичко предложи превъзходна борба като във втория сет избави мачбол и докара дуела до трета част, в която също опита да стигне до поврат.

За казуса на Фернандес стана ясно още при започване на мача. Тя позволи ранен пробив, Тревизан печелеше подаванията си елементарно, а нов брейк за 5-2 бе задоволителен за триумфа в сета.

Болките на финалистката от US Open не понижиха, само че последователно тя откри метод да бъде по-равностойна на съперничката си. Фернандес бе тази, която проби първа във втория сет за 3-1. Италианката навакса изоставането си, а малко по-късно при 5-4 сервираше за продобиване на мача. Възможността не бе оползотворена, а в тайбрека канадката съумя да надделее над съперничката си.

Добрата вест за Тревизан бе, че тя не разреши на случилото се да окаже прекомерно огромно внимание. Решителната част стартира с четири следващи гейма за нея и макар че разреши да загуби идващите си две подавания, то постигнатият сред тях трети пробив свърши значима работа. Той разреши на Тревизан да сервира за мача за повторно при 5-3 и този път неточност нямаше.

С триумфа си Тревизан се подсигурява дебют в топ 30 на международната класация. На полуфинал тя чака победителката от мача сред американките Коко Гоф и Слоун Стивънс.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР