Ролан Гарос, четвъртфиналИга Швьонтек – Джесика Пегула 6-3, 6-2Ига Швьонтек

...
Ролан Гарос, четвъртфиналИга Швьонтек – Джесика Пегула 6-3, 6-2Ига Швьонтек
Коментари Харесай

Серията на Швьонтек продължи с убедителен успех над Пегула


Ролан Гарос, четвъртфинал

Ига Швьонтек – Джесика Пегула 6-3, 6-2

Ига Швьонтек направи нова крачка към купата на Ролан Гарос след безапелационен триумф над международната №11 Джесика Пегула. Полякинята бе затруднена при започване на първия сет, само че след това съумя последователно да откри надзор върху протичащото се на корта и стигна до втория си полуфинал на Откритото състезание на Франция.

Нейна съперничка в предпоследната фаза от конкуренцията ще бъде Дария Касаткина, която по-рано през днешния ден в профил Вероника Кудерметова.

Швьонтек не направи нито една двойна неточност в хода на дуела, като също така записа съвсем два пъти повече уинъри (30-16). Лидерката в ранглистата оползотвори пет от единадесетте си точки за пробив (45%), до момента в който втората ракета на Съединени американски щати се възползва от един от своите два шанса за пробив (50%).

Швьонтек проби в самото начало, само че Пегула незабавно върна брейка, след което реализира цялостен поврат. Американката запази преднината си до 3-2, само че към този миг международната №1 към този момент бе почнала да намира правилния темп. Пегула опита да играе по-агресивно, излизайки постоянно на мрежата, само че Швьонтек бе готова за това и пласира няколко минаващи удара, като по този метод завоюва безапелационно идващите два гейма и проби за 4-3.

Шампионката за 2020 година продължи да демонстрира моменти съмнения в нападателен проект, само че грешките на Пегула също зачестиха. Именно след ретур в навън на американката Швьонтек затвърди пробива си и се приближи на гейм от спечелването на сета. Полякинята стигна до сетбол, който обаче пропусна след топка в навън при офанзива с форхенд по правата. Швьонтек обаче продължи да слага съперничката си напрегнат и пред нея се откри втора опция за привършване на сета, като този път първата сложена не позволи неточност и надви с 6-3.

Във втория сет Швьонтек стартира да придобива все по-голям надзор върху протичащото се на корта посредством най-много на стабиланта си игра в отбрана и отличните офанзиви с бекхенд от главната линия. Полякинята избави брейкпойнт във втория гейм, след което самата тя осъществя пробив и натрупа удобен задатък от 5-2. В оказалия се финален в дуела осми гейм Пегула избави три мачпойнта, само че самата тя пропусна две благоприятни условия да завоюва подаването си и в последна сметка Швьонтек записа решителен брейк, с който оформи крайното 6-3, 6-2 след час и половина игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР