Роксана Кирилова посети център за хора с ментални увреждания, като

...
Роксана Кирилова посети център за хора с ментални увреждания, като
Коментари Харесай

Мисис България 2018 с поредната си благотворителна акция

 Роксана Кирилова посети център за хора с ментални увреждания, като заведе и 10-годишния си наследник, написа

Роксана Кирилова подари на децата в дневния център " Света Неделя " в Сандански лакомства, футболни топки и екипи по време на визитата си.

Заедно с нея беше и 10-годишният й наследник Марк - той предад дарове от името на юношеската школа на футболен клуб " Славия ", където тренира.

Заради ограниченията против ковид и нежното здраве на малчуганите престоят не беше нескончаем, само че беше доста прочувствен.

" Преди визитата ми доста се притеснявах - чудех се по какъв начин ще реагират малчуганите, когато ме видят. Но там срещнах деца, които са като всички останали и по нищо не се разграничават от нашите. Те имат същите потребности - да бъдат обичани и да усещат, че някой се грижи за тях. Въпреки положението си имаха големи усмивки и бяха доста щастливи. Ще не преставам да навестявам такива обществени домове, тъй като имам чувството, че хората ги отбягват, а живеещите там имат потребност от поддръжка ", описа пред " България Днес " Кирилова.

" Най-голяма наслада провокираха топките. Имаше едно дете, което споделяше единствено " Топка! Топка! " и протягаше ръце да я вземе. Синът ми му я подаде и започнаха да си играят. Почувствах се толкоз добре, че детето ми не прави разлика сред хората, без значение дали са здрави, или с увреждания. Възпитавам го в тази тенденция, да върви на такива места и да се среща с такива хора ", добави Мисис България 2018.

Върху една от топките авансово са сложени подписите и номерата на футболистите от мъжкия тим на " Славия ".

В дома пребивавам деца със синдрома на Даун, както и такива, които са обездвижени. Именно посредством спорт се прави част от тяхното лекуване - по тази причина и центърът е ситуиран в парка в Сандански, където се смята, че е най-чистият въздух в страната ни.

През последните месеци Роксана се включи в редица благотворителни начинания, като измежду най-емблематичните й изяви беше напролет на предходната година, тъкмо в разгара на пандемията. Тогава с маска на разположение и персоналния си автомобил тя разнасяше храна на дами и деца, жертви на домашно принуждение.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР