Рокаджията Ицо Петрофф е от хората, които познават Лили Иванова

...
Рокаджията Ицо Петрофф е от хората, които познават Лили Иванова
Коментари Харесай

Лили се оказа мъжемелачка и половина

Рокаджията Ицо Петрофф е от хората, които познават Лили Иванова още от зората на кариерата й. Тези дни имал забавна среща с другари, с които около раздумката стигнали и до положението и качеството на днешната българска музика. В един миг нещата опрели до естрадната прима, която веселяците назовават Мадам Ли.

 

Твърдят, че тя била изключително великодушна и купувала инсталация, обзавеждала студиа и по този метод в обятията й попаднали редица мачовци.

Всъщност истината е, че изпълнителката на „ Детелини “ ника не е от свенливите, настояват осведомени. Още по времето на социализма, когато полицаите следели изкъсо освен за битовите обири, а и за моралното неразположение на жителите на националната република, Лили въпреки и комфортно задомена за Янчо Таков, хвърляла сластни погледи към засукани мъжкари. Освен това държанието й било извънредно разкрепостено. Едва ли е мъчно да се досетите, че по този начин постоянно успявала да омотае в любовните си мрежи по някой и различен арт добряк.

 

Музикантът Иван Лазов – Вантера, е измежду изгорелите около любовта си към Мадам Ли. През 1974 година той вдлъбнат по нея до уши. От уста на уста (буквално и преносно), се носели митове за мъжкото му достолепие. Отначало новоизлюпената двойка пазела връзката си в загадка, защото певицата не желала да скапва комфортния си брак с Янчо Таков, тъй като точно с помощта на него концертите й били нескончаеми освен в страната, а и зад граница.

 

В един миг обаче, напълно предстоящо, нещата загрубели. Иван вдлъбнат по Мадам ли по време на едно от турнетата й в провинцията, а очевидци разкриват, че двойката се любила за пръв път в хотел в Казанлък. Лиленце-Пиленце стенела и охкала толкова мощно, че настанените в прилежащите стаи не мигнали цяла нощ. Нещо повече – те дори подали недоволство от сладострастните стонове.

 

Любовната спекулация траела малко повече от месец, тъй като звездата на българската сцена хвърлила любовна мрежа и на сътрудника си Личо Стоунса. Имало даже моменти, в които Янчо Таков, Иван Лазов и Стоунса се редували, без даже да подозират, че са баджанаци.

Мистерията се разплела една вечер по време на гастрол във Варна. В късните часове на нощта хотелът бил огласен от здрава мъжка кавга, в която основни герои били Янчо Таков, брат му Васил Таков и въпросният ухажор Вантера. Иван Лазов молил със сълзи на очи братята Такови да го оставят на мира и да обяснят на Лили, че тя е всичко за него и той не би могъл да живее без нея. На идващия ден всички говорили за случката, само че никой не самоуверен да се изцепи гласно поради отрочетата на Пеко Таков.

 

Лили оставила без коментар обстановката, тъй като към този момент била подсигурена с нов ухажор – влюбеният във водката китарист Личо. Интересното било, че всички другари на певицата били хора с благоприятни условия. Вантера разполагал също с огромни материални благоприятни условия. Баща му бил генерал-полковник и заемал значим пост във висшите етажи на властта. Майка му била под пагон и имала десетки подчинени, които треперели единствено при появяването й. Семейството на Лазов

разполагало с няколко обширни жилището на пъпа на София и вила в влиятелния квартал „ Бояна ”. След идването на демокрацията през 1989 година печално влюбеният мъж наследил и магазини, само че към този момент се бил пропил от обич по естрадната икона. Връзката с високите градуси и слабостта му към чашката били денонощни и в последна сметка коствали живота му.

 

Безнадеждното пропиване След връзка с Лили Иванова се забелязвало и при други мъже. Китаристът Личо Стоунса бил на седмото небе от благополучие, че известната изпълнителка му обръща внимание и го подарява с милувки. Веднъж, до момента в който тя била на турне, той по този начин се напил с водка, че остригал обичаната и болонка Тото. Това поставило точка на връзките им. Мадам Ли била безапелационна, че Стоунса няма повече място в живота й и му била шута. Асен Гаргов и Чочо Владовски имали неговата нелека орис и след Лили не, виждали смисъл да не престават с кариерата си напред.

 

Певицата била мъчителна кариеристка. Искала да бъде №1 и не пестяла нито средства, нито способи за това. Още преди да подпише с Янчо Таков през 1972 година, тя дружала с певици, които имали съпрузи от авторитетни политически фамилии. Влязла под кожата на композитори като Йосиф Цанков, Тончо Русев, Ангел Заберски. Веднъж даже набила певицата Ася Казасян пред очите на Вили Рей, която тогава се подвизавала на сцената като Виолета Миливоевич, брачна половинка на югозвездата Зоран Миливоевич. Повод за шамарите била ария на британски, която Лили не можела да изпее, тъй като не знаела езика, само че Ася се справяла отлично…

 

Пианистът Здравко Радоев, който разкрил звездния капацитет на Лили, бил като обаян от гласа й. Когато я чул за първи път, бил на турне с Леа Иванова. Дарбата й го впечатлила до там, че решил да завърши с Леа и да се посвети освен музикално, само че и любовно на Лили. С негова помощ певицата направила пробив на българска сцена с шведската група „ Северните тигри “, което било съвсем гражданска война в тогавашната българска музика. Докато са във връзка, Радоев я среща с фамозния цигулар, пианист и композитор Иван Пеев, началник на оркестър „ 6+1 “. Той за разлика от Здравко не се поколебал и бързо й предложил брак.

 

Щастливата булка продължава шеметната си кариера, като към фамилното ложе прибавя нови и нови играчи – нещо, което по никакъв начин не се нравело на Иван Пеев и бракът претърпява крушение.

„ Лили без мъж не може и в никакъв случай не е могла “, по този начин коментирали обстановката в музикалната колегия, жалейки за Асен Гаргов, който като множеството си баджанаци бил използван и зарязан. Списъкът с имената на Лилините любовници нямал край, само че едно било несъмнено – 80% от тях приключили зле.

 

Мадам Ли бързо не запомнила Вантера, а плейбоят Янчо, знаейки за предходната й обич, го обиждал и тормозел, като го карал да му лъска обувките.

Естествено Вантера изживял трагично неловкото си състояние, пропил се и не след дълго умрял.

Facebook приятелката на озвучителя Здравко Харалампиев с псевдонима Бялото Ленче му споделяла, че нейни другари коментирали звездата, че била същинска полова маниачка. Купувала апаратури, правила звукозаписни студиа и ги подарявала. Така мераклиите стават много – Здравко Радоев, Ванко Пеев, Янчо Таков, Вантера, Гаргата, Личо Стоунса, Чочо Владовски и ред незнайни мераклии, споделя рокаджията легенда Ицо Петрофф.

 

В прашния бележник на Лили попадал и изпълнителят на „ Заблеяло ми агънце “ Борис Машалов, любим на аления сатрап Тодор Живков. Той потърсил поддръжката на другарите на Централен комитет на Българска комунистическа партия, с цел да разпространяват „ другарката Иванова “. Направил пътека до Комитета по просвета, с цел да трасира пътя на обичаната си. Народният артист и притежател на няколко ордена имал привилегията да приказва по петолъчката с значими приятели, а такова позвъняване постоянно имало силата на разпореждане от високо равнище.

 

Така Лили Иванова небрежно прекратила уроците при пианиста Евгени Комаров, който й преподавал съветски романси, въпреки тя да не ги харесвала, тъй като желала да е българската Рита Павоне. Мечтата й се сбъднала с помощта на Машалов, само че година след аферата им – през 1962 година, той се пренесъл в отвъдното.

Инфо: Уикенд   

Тагове: Лили Иванова Ицо Петрофф Любовници списък Мадам Ли Иван Лазов – Вантера Личо Стоунса Янчо Таков Асен Гаргов Чочо Владовски Здравко Харалампиев Здравко Радоев Ванко Пеев Гаргата
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР