Рок легендата Ник Мейсън, основател и единственият член наемблематичната британска

...
Рок легендата Ник Мейсън, основател и единственият член наемблематичната британска
Коментари Харесай

Голямото европейско турне на Ник Мейсън започна

Рок легендата Ник Мейсън , създател и единственият член наемблематичната английска група Pink Floyd, който е в нея през всички етапи на развиването ѝ, пое на огромно турне. Редом до популярния барабанист във групировката Nick Mason’s Saucerful of Secrets , основана през 2018 година, свирят китаристите Гари Кемп от Spandau Ballet и Лий Харис от Blockheads, басистът на Pink Floyd Гай Прат и Дом Бекен от The Orb на клавишните. След Дъблин и Белфаст в Ирландия, музикантите ще свирят в 19 града в Обединеното кралство, а в средата на май се насочват към още 39 града в Европа, измежду които Копенхаген, Рига, Будапеща, Берлин, Париж, Барселона и други. Българските им почитатели ще могат да им се насладят онлайн на 8 юни в зала 1 на НДК.

Групата извършва музика от ранните години на Pink Floyd, като задачата им е да съживят характерния дух на времето, а не да вършат трибют.Турнето „ Echoes “ показва освежен репертоар, който включва части от интервала сред 1967 и 1972 година, включително албума Obscured by Clouds и именитата ария Echoes. Някои от определените произведения ще бъдат изпълнени пред аудитория за първи път.

След няколко извънредно сполучливи международни турнета през 2018 и 2019 година, това е най-мащабната музикална обиколка на групировката. През есента Nick Mason’s Saucerful of Secrets ще продължат с изявите си пред меломаните с още близо 30 дати в Северна Америка.

Ник Мейсън е световнопризнат музикант и притежател на оценката „ Prog God ” за 2019 година на влиятелните награди на списание „ Prog “, измежду чиито лауреати са негови сътрудници като Jon Anderson, Peter Gabriel, Rick Wakeman, Ian Anderson, Tony Banks и още. За шоуто на Nick Mason’s Saucerful of Secrets Financial Times (Майкъл Хан) пишат: „ Най-необикновеното и удовлетворяващо шоу… Ако имате и малко интерес към Pink Floyd, не пропускайте да чуете тази тайфа на огромен концерт онлайн “.

През 2020 година групировката на Ник Мейсън в състава, в който я чакаме у нас, издаде албум с осъществявания онлайн и филм „ Live at the Roundhouse ”. Преди броени дни пък Pink Floyd издадоха първата си ария от 28 години насам, замислена да поддържа народа на Украйна. Приходите от „ Hey Hey Rise Up ” ще бъдат предоставени за филантропична помощ. В тайната звукозаписна сесия в края на март се включват Ник Мейсън , Дейвид Гилмор, Гай Прат и Нитин Савни, а вокалите са взаимствани от Андрий Хлевнюк.

Освен като именит барабанист, Ник Мейсън е прочут и като един от най-запалените автомобилни колекционери измежду музикантите.

Билети за концерта на Nick Mason’s Saucerful of Secrets са в продажба в мрежата на Eventim и онлайн на  на цена от 45 до 100 лева Събитието стартира в 20:00 ч.

Всички закупени досега билети важат без потребност от презаверяване за настоящата дата. Организатор на събитието е NUCOAST CONCERTS.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР