Роднините на убития във Виноградец Наско Тонкев са категорични, че

...
Роднините на убития във Виноградец Наско Тонкев са категорични, че
Коментари Харесай

Роднините на убития във Виноградец: Изстрелите бяха стотици, но не детето е убиецът

Роднините на убития във Виноградец Наско Тонкев са безапелационни, че съдбовният изстрел не е бил създаден от 6-годишното момченце, а от притежателя на оръжието - ръководителя на Общинския съвет на Септември Лазар Влайков.

По думите на дъщерята Деница Тонкева Влайков е потърсил помощ и подпомагане по телефона от локалния прокурор, вместо да подаде сигнал за случая на телефон 112.

Роднините на убития Тонкев бяха посетители в студиото на " Тази заран " по БТВ. Те описаха плашеща картина на случая - в ресторанта се чествал рожден ден на въпросното 6-годишно дете, само че хората към масата стреляли с револвер. Изстрелите били стотици, а револверът се разменял сред празнуващите.

Последно Влайков е стрелял от масата, без да става, споделя Деница. Минута по-късно чула различен изстрел, който бил съдбовния. След това видяла татко си, който питал „ Какво направи, бе? " и споделил, че са „ го блъснали ". Направил две крачки и паднал, а в ресторанта му настанала суматоха.

Тогава Лазар станал, премерил му пулса и споделил, че „ е приключил ". След това приказвал по телефона.
Деница питала дали се обажда на 112, само че той единствено вдигнал ръце. Сигналът на незабавния телефон подал приятелят ѝ.

По думите на Деница Влайков се е обаждал на някого да го отбрани - на локален прокурор, с който бил непосредствен и който е бил неведнъж дружно с него в същия ресторант.

Според описа на роднините на убития мъж полицията и колата за спешна помощ доста е закъсняла, а Лазар се опитал през това време да манипулира присъстващите, като им „ обяснявал " какво да кажат - кой къде бил застанал и по какъв начин детето е стреляло.

„ Те първо седнаха и не знаеха какво да кажат, и внезапно Лазар споделя: Детето простреля татко ти ", споделя Деница.

„ Не съм видяла детето да държи револвера, само че други хора по масата стреляха с този револвер, всички... ", споделя тя.

По думите на околните на убития никой в селото не има вяра, че детето е стреляло, стрелял е самият Влайков, който описаха като „ неприятен човек ", който и в доста други случаи е проявявал експанзия и дадоха образци - от намушкано с нож момче до строшен крайник на момиче.

Лазар обаче постоянно оставал безнаказан и по тази причина хората се страхували от него и никой не смеел да го съди.

„ Той не наведе глава, като излезе от ресторанта. Излязоха (със жена си - б. ред.), все едно че са спечелили 100 хиляди лева от джакпота. Жена му ни споделяше да мълча, тъй като ни били доста огромни устата ", описа в студиото на bTV вдовицата на убития мъж.

Според щерка ѝ, следствието на място няма да реши нищо, тъй като в техния край всичко било „ наши и ваши ". Роднините на починалия мъж обявиха, че единствената поддръжка, която са получили, е от основния прокурор Сотир Цацаров, който измести следствието в Пловдив.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР