Роднините на убития в Амстердам Константин Димитров – Косьо Самоковеца

...
Роднините на убития в Амстердам Константин Димитров – Косьо Самоковеца
Коментари Харесай

Семейството на Косьо Самоковеца се скри в Австрия

Роднините на убития в Амстердам Константин Димитров – Косьо Самоковеца се радват на нов живот отвън рамките на България. Вдовицата и синът на боса, от чиято гибел точно на Никулден се навършват тъкмо 19 години, са се открили в Австрия.

Жена му Ангелина от дълго време е напуснала родния Самоков и откакто прекарала няколко години в Лондон, към този момент живеела във Виена. В австрийската столица формалната брачна половинка на Димитров не била сама. Тя имала нов мъж до себе си, с който били щастливи дружно от няколко години.

Във Виена живеел и нейният наследник Константин Димитров-младши, на който му предстояло да кандидатства в университет. Близки на Ангелина от Самоков издават, че заминаването ѝ за Виена станало тихомълком и съвсем никой не знаел повече детайлности, написа „ Ретро ”.

Известно било единствено, че мъжът до нея е българин по генезис, само че не е от родния ѝ град. Макар да не се знае с какво се занимава новият мъж до Ангелина, тя е запазила високия си стандарт на живот.

Семейството постоянно пътувало до екзотични дестинации, а вдовицата на Самоковеца обикаля постоянно на пазар из стилните европейски столици. Ограничила била до най-малко само визитите си в България.



Прави усещане, че в обществените мрежи тя поддържа другарски връзки с цялата фамилия на някогашния си брачен партньор, който бе погубен в Амстердам на 6 декември 2003 година Ангелина е другарка с майка му Снежана и неговия брат Мартин.

Синът на Самоковеца също поддържа положителни връзки с роднините на татко си и постоянно се среща с чичо си и неговите деца.

Очаква се точно братът на починалия необут да му провежда помен на Никулден на гробищата в Самоков, където Косьо е заровен.

Самоковеца беше убит на 6 декември 2003 година в центъра на Амстердам. Тогава той е на шопинг дружно с любовницата си Цеци Красимирова, макар че брачната половинка му Ангелина към оня миг е бременна с първото им дете, което се ражда след гибелта му.

Килърът ги чака пред първокласния магазин за бижута, където Косьо купува пръстен на Цеци, и когато двамата излизат, засвистяват патроните.

Самоковеца е убит на място в главата, рикоширал патрон се забива в лицето на Цеци. Убиецът е арестуван съвсем мигновено.

На мястото има скришен холандски сътрудник, който следи Косьо. Той вижда къде стрелецът изхвърля якето и револвера си и влиза в ресторант. Там го и задържа.

Константин Димитров е определян като странна птица в българския ъндърграунд от началото на прехода. Попада в сенчестия бизнес инцидентно – през 1992 година става пазач в хотел „ Рила “ на Боровец.

Там се среща и сприятелява с Георги Илиев. Успява да влезе под кожата на висаджийския необут и единствено за няколко години прави стремглава кариера.

Отначало взе участие в наказателните бригади на мутрите, по-късно стартира общ бизнес с Жоро Илиев. Само за 10 години натрупва имане за 63 млн. евро, завземайки благодарение на настойника си над 90% от контрабандата в България.

Занимава се с всичко – от цигари, облекла и храни до дрога. Самоковеца съумява да сбъдне множеството от фантазиите си – построява си палат в Боровец, купува апартамент и няколко бутика в Лондон, близо до кралския замък в Саут Кенсънгтън, само че не съумява да се ожени за красивата Цеци Красимирова, която пленява сърцето му.

След гибелта му благосъстоянието му отива в ръцете на неговата вдовица, която в последните години разпродава имуществото му.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР