Зрението на Сашка Васева се подобрява. Две години след тежката

...
Зрението на Сашка Васева се подобрява. Две години след тежката
Коментари Харесай

Сашка Васева прогледна!

Зрението на Сашка Васева се усъвършенства. Две години след тежката интервенция изпълнителката към този момент вижда силуети и разграничава хора и цветове, само че към момента ѝ следва тежко и дълготрайно лекуване.

През 2022 година Сашка претърпя животоспасяваща интервенция поради израстък в мозъка. Образуванието бе засегнало зрителния ѝ нерв и тя спря да вижда. Казусът бил доста комплициран, тъй като Васева 10 години е живяла с неверна диагноза – недоразвитост на зрителния нерв.

Изпълнителката се опитвала да се лекува с национална медицина, без да подозира за тумора, който растял в главата ѝ. Неправилното лекуване довело до внезапно задълбочаване на казуса и Сашка ослепяла изцяло. Впоследствие след прегледи в Германия певицата схванала, че израстък притиска нерви в мозъка ѝ, поради което не може да вижда. За това време образуванието е станало огромно колкото яйце. Семейството на Сашка стартира да търси средства за скъпоструващата интервенция, само че малко хора се отзовават.



Първото изявление на Сашка след интервенцията

През 2021 година положението на изпълнителката внезапно се влошило. „ Много хора обещаваха, че ще ми оказват помощ, само че не го направиха. Аз не се дразня на никой, тъй като те не бяха длъжни. Единственият, който ми протегна ръка, е мъжът ми. За 22 години брак не се бях научила да правя оценка брачна половинка си, а точно той ми избави живота. Мисля, че това, че изгубих зрението си, бе урок, който ме научи да държа повече на фамилията си “, описа пред „ Ретро “ Васева.

Бизнесменът Христо Бакърджиев и Сашка Васева се срещат през 1999 година и през 2000-ата подписват брак, по време на който се раждат и двете им деца.

„ Със Сашка се срещнах през 1999 година на рождения ѝ ден. Онемях, когато видях какъв брой е красива и по какъв начин в същото време личеше добротата и човечността ѝ. Това беше обич от пръв взор и още тогава си сложих за цел тя да стане моя жена. Година по-късно сключихме брак и не щеш ли в положително и зло излетяха 25 години от съпружеския ни живот, а ние сме все по този начин влюбени и всеотдайни един към различен “, показа Бакърджиев.

Двамата описаха, че за четвърт век взаимен живот са имали както прелестни моменти, по този начин и доста комплицирани обстановки, като даже са обмисляли да се разделят, само че всички на пръв взор „ катаклизми “ се изпарили незабавно откакто здравето на Васева се влошило.

„ Когато разбрах за тумора, всевъзможни маловажни проблеми се изпариха. Със фамилията ми се обединихме и започнахме да търсим метод да се изцелявам. Така намерихме немските експерти, които ме оперираха и извадиха тумора. Благодарение на тях и любовта на мъжа и децата ми аз към този момент мога да виждам силуети “, описа Васева и добави:

„ 2022 година беше най-тежкото време в живота ми. През по-голямата част от годината не бях в схващане, само че не се предавам, лекуването ми е комплицирано и дълготрайно, само че с Божията благословия и поддръжката на фамилията ми малко по малко се усъвършенствам и имам вяра, че доста скоро ще прогледна изцяло “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР