Роднини и близки на починалата в Сливен родилка настояват за

...
Роднини и близки на починалата в Сливен родилка настояват за
Коментари Харесай

Приятелка на починалата в Сливен родилка: Родих в тоалетната, защото не ми даваха да крещя

Роднини и близки на умрялата в Сливен родилка упорстват за самостоятелна здравна експертиза и следствие на случая. Официално мнение от болничното заведение към момента няма.
Пред камерата на бТВ приятелката на умрялата Ренета показа, че и тя самата е имала мъчно раждане и детето й се появило на бял свят в тоалетната на болничното заведение, съобщи Пик.
33-годишната Ренета Томова умря на 17 август часове откакто роди първото си дете след затруднения, съгласно лекарите.

„ Тя е пособия на доста хора в потребност. Не сме тук да упрекваме някого, само че неналичието на информация основава причина за спекулации “, сподели един от нейните близки.
Аутопсия към момента не е осъществена. Тя ще покаже аргументите за гибелта.
Защо през нощта няма дежурни лекари, попита приятелката на Ренета - Мария Диловска.
„ Изключителен човек беше. Имах раждане в същата болница. Изключително мъчно родих в 1:30 часа през нощта. Започнах да раждам в тоалетната, тъй като ми повтаряха да не викам. Затова детето ми се роди с хематом на главичката “, прибавя Мария.
Адвокатът по здравно право Мария Шаркова пък сподели, че след гибелта на Рени се свързали с нея околните й.

„ Предоставих им информация за правата им и какво могат да създадат оттук насетне. Близките на Ренета ми описаха, че предния ден тя е родила своето първо дете. Оплакала се, че раждането е било извънредно мъчно. То траяло дълго. Чувствала е съществени болки. Не е можела да се движи. Изгубила е доста кръв. Правен е опит за изваждане на бебето посредством напън върху корема “, съобщи юристът.

Има очевидци, които са чакали пред родилната зала и такива, които са я видели след раждането, сподели още тя.
Директорката на отделението доктор Юлия Бянкова пък съобщи, че Ренета не е имала външни пострадвания, когато е постъпила в реанимацията на болничното заведение в Сливен.
Родилката е постъпила в нейното поделение едно денонощие след раждането – в доста тежко общо положение, с картината  белодробен оток. При прегледа преди раждането е открито, че дамата има две съпътстващия болести, само че нямам право да кажа какви, посочи тя.

По думите ѝ от какво тъкмо е умряла дамата ще откри съдебно-медицинската експертиза след аутопсия.
Около 200 души излязоха през вчерашния ден на митинг пред лечебното заведение. Исканията им бяха да се спрат сходни практики, да няма такова отношение към родилките и прокуратурата и полицията да проверяват случая.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР