Родната нация на Татяна Тапалова, Украйна, вече е във война

...
Родната нация на Татяна Тапалова, Украйна, вече е във война
Коментари Харесай

Тъй като и двата дома са във война, украинска майка в Газа се бори да намери ново място, където да отиде с 5-те си деца

Родната нация на Татяна Тапалова, Украйна, към този момент е във война с Русия от близо две години. Но като дълготраен гражданин на Газа със брачна половинка си и петте им деца, Тапалова е оставена пред трогателен избор – да остане на територията, с цел да резервира фамилията си дружно, или да избяга на напълно ново място, с цел да се грижи за децата си като сама родител от две раздрани от войни земи.

Тапалова и нейните деца, в това число 9-месечно бебе, получиха достъп да изоставен Газа през граничния пункт Рафа. Съпругът й обаче не беше подобен.

" Това е брачният партньор ми, женени сме от последните 23 години. Имаме пет деца. Как не е в листата? " сподели тя пред Ройтерс. " Това е семейство. Защо желаят да разделят фамилията ни?... Имам бебе, не мога да се оправя сама в нова страна. "

Тя и фамилията й живеят в Бейт Лахия. По-малко от седмица откакто бойци на Хамас нападнаха Израел, жителите на северния град Газа споделиха, че израелските самолети са пуснали листовки, казващи им да изтеглят домовете си - откакто бомбите към този момент са почнали да падат в региона.

Избухна войната сред Израел и Хамас. Като цяло се счита, че хиляди са били убити в Газа от 7 октомври насам. 

С хиляди убити в ръководената от Хамас територия, където тя живее, и още хиляди убийци в дома й Украйна, Тапалова направи едно нещо ясно, до момента в който претегля какво да прави по-нататък: „ Не желая да преминавам от една война в друга “.

Тя се надява, че тя и фамилията й могат да отидат в Молдова или Румъния.

" Няма да се върна вкъщи ", сподели тя, " нито в Газа, нито в Украйна. "

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР