Родната къща на Слави Трифонов в плевенското село Тодорово, по-известно

...
Родната къща на Слави Трифонов в плевенското село Тодорово, по-известно
Коментари Харесай

Събарят родната къща на Слави в Учиндол

Родната къща на Слави Трифонов в плевенското село Тодорово, по-известно със остарялото си име Учиндол, ще бъде срутена до основи, заяви седмичникът " Уикенд ". За интервенцията към този момент са ангажирани няколко фадроми, чиято задача е безусловно да не оставят камък върху камък от двуетажната сграда на ул. „ Кирил и Методий “ 33, в която шоуменът е направил първите си стъпки.

Терасата, която гледа към улицата, и до през днешния ден e забележителност съгласно хората в селото. По-възрастните си спомнят, че оттова Дългия изнасял пред свои връстници първите си спонтанни концерти. Скоро балкона няма да го има, а на мястото на разрушената постройка следва да се появи фотоволтаична централа. Зад инвестицията от стотици хиляди левове за слагане на слънчеви панели не стоят Слави или неговите родственици.

Проверка  демонстрира, че Дългия още през март предходната година е съумял да изтъргува родния си дом. Цената, против която Слави ce e разделил с родната си къща e едвам няколко хиляди лв., безусловно нищо за него. В кариерата си като тв водещ той е изкарал милиони левове.

Съседи на Дългия от село Тодорово описват, че цената на запустялата двуетажна сграда няма по какъв начин да е по-висока. След като бащата на Слави Тодор умря през 2017 година, къщата остава пуста. Майка му Здравка се реалокира в Плевен при сестра му. Оттогава в парцела съвсем не е стъпвал човешки крайник.

Веднъж прежалил родния си дом, за Слави Трифонов очевидно няма проблем да скъса дефинитивно с предишното си. Така при започване на март тази година къщата е продадена на плевенчанката Симона Горанова. Новата собственичка няма желание да налива пари, с цел да възвърне съборетината.

Вместо това Симона към този момент e заела тежка техника, която да бутне постройката и да извози строителните боклуци на близкото бунище. Следва и интервенция по почистване на големия двор с повърхност 3,7 декара, върху който би трябвало да се разположат сльнчевите панели.

Според специалисти инвестицията за тяхната покупка от близо половин милион лв. бързо ще се изплати. Веднъж сложени и свързани към преносната мрежа, токът от фотоволтаиците излиза безусловно без пари. При галактическите цени на силата през последните месеци централата ще си избие вложените средства единствено за 5-6 години, a самите слънчеви панели могат да работят към две десетилетия. Новата собственичка на руината Симона. Горанова към този момент е записала и компания, посредством която да реализира плана за слънчева централа.Очаква се помощ да ѝ окаже и прочут предприемач, защото Горанова няма нужните пари. Все отново тя досега населява очукана панелка в краен плевенски квартал. За сметка на това пък има платен на ниска цена голям имот близо да трафопост, който е изцяло подобаващ за централа. Така двамата съдружници бързо реализират сделка по какъв начин да си разпределят присъединяване в бъдещия план.

Хора от селото описват, че Симона и нейният сътрудник изчаквали да стане пролет, с цел да вкарат фадромите в някогашния дом на Слави Трифонов
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР