Роджър Стоун, бивш политически стратег на президента на САЩ Доналд

...
Роджър Стоун, бивш политически стратег на президента на САЩ Доналд
Коментари Харесай

ФБР арестува бивш съветник на Доналд Тръмп по руската афера

Роджър Стоун, някогашен политически пълководец на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, е задържан от сътрудници на ФБР във Форт Лодърдейл в щата Флорида.

Информацията разпространиха от офиса на специфичния прокурор Робърт Мълър, който проверява връзки на Русия с предизборната акция на Тръмп, предадоха АП, " Гардиън " и други медии.
 Фигура, обвързвана с следствието на Русия, съветвала Тръмп да уволни шефа на ФБР онлайн
Фигура, обвързвана с следствието на Русия, съветвала Тръмп да уволни шефа на ФБР

Роджър Стоун, доближен на Тръмп

Вчера федерално огромно жури в Окръг Колумбия е повдигнало седем обвинявания против Стоун , се споделя в прессъобщението на прокуратурата. Пояснява се, че против Стоун са повдигнати пет обвинявания в лъжесвидетелстване, едно обвиняване за опит за подкупване на очевидец и едно за възпрепятстване на правораздаването.
 Екипът на Тръмп е имал над 100 контакта с съветски представители
Екипът на Тръмп е имал над 100 контакта с съветски представители

Инициативата на центъра е наречена " Московски план "

От обвинителния акт излиза наяве, че през лятото на 2016 година Стоун е разговарял с високопоставени представители на предизборната акция на американския водач по отношение на " Уикилийкс " и информация, която може да навреди на акцията на претендента на Демократическата партия Хилари Клинтън. Стоун се свързал с кръга на Тръмп, с цел да обсъдят публикуването на документи от страна на " Уикилийкс ", наречени " Организация 1 ". Допълва се, че Стоун - дълготраен политически консултант на милиардера - " неведнъж е лъжесвидетелствал " за диалозите си по отношение на " Уикилийкс " . Също по този начин Роджър Стоун се е опитал да убеди очевидец да излъже пред проверяващите.

По-късно през днешния ден той ще се яви пред локален съд.

Стоун е разследван от месеци като част от следствието за евентуален сговор сред Москва и акцията на Тръмп , само че той твърди, че е почтен.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР