Роджър Федерер се класира за полуфиналите на Откритото първенство на

...
Роджър Федерер се класира за полуфиналите на Откритото първенство на
Коментари Харесай

Федерер продължава напред към поредната титла от Големия шлем

Роджър Федерер се класира за полуфиналите на Откритото състезание на Австралия по тенис след победа със 7:6 (1), 6:3, 6:4 на Томаш Бердрих от Чехия. За място на финала той ще спори с корейската сензация Хьон Чун. 36-годишният швейцарец е напълно покрай историческа 20-та купа от Големия шлем.

Федерер няма изгубен сет от началото на шампионата, а през днешния ден записа 12-та поредна победа в Мелбърн, откакто при започване на предходната година завоюва купата.

Томаш Бердрих позволи девета поредна загуба от Роджър, макар че в първия сет изглеждаше, че този път има сили да изненада своя прославен съперник. Чехът стигна до пробив още в първото подаване на Федерер. В следствие бе повече от безапелационен при своите подавания. Преломният миг настъпи при 5:3 за Бердрих и негов сервиз за продобиване на първия сет. Швейцарецът пропусна три точки за пробив, само че не пропусна четвъртата опция и понижи на 5:4. Последва гейм на нула и резултата бе подравнен. След това двамата не сгреши и се стигна до тайбрек. В него Роджър Федерер бе повече от безапелационен и завоюва със 7:1 точки.
Във вторият сет към този момент бе изцяло под контрола на швейцареца, който стигна до пробив при 4:3 в своя изгода и затвори сета с 6:3.

Носителят на 19 трофеи от Големия шлем проби още в третия гейм на третата част, само че изненадващо позволи незабавно равнене. Още в идващия гейм Бердрих още веднъж загуби своето подаване, с което дефинитивно се съобщи. Федерер бе повече от безапелационен до края и взе последния трети сет с 6:4. /faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР