Роджър Федерер и Стан Вавринка са пример, че истинското приятелство

...
Роджър Федерер и Стан Вавринка са пример, че истинското приятелство
Коментари Харесай

Вавринка за скандала си с Федерер от ATP финалите: Добре, че нямаше камери в съблекалните

Роджър Федерер и Стан Вавринка са образец, че същинското другарство в професионалния тенис може да съществува, като самият Стан нееднократно е споделял по какъв начин Маестрото е бил като по-голям брат за него и постоянно му е служел за образец и ентусиазъм през кариерата му. Двамата играчи са имали невероятни мигове дружно на корта, защото завоюваха златото на олимпийския шампионат по двойки през 2008-а година в Пекин, а също така донесоха исторически първи успех на Швейцария за Купа " Дейвис " тъкмо шест години по-късно. Точно тогава обаче двамата трябваше да минат и през най-сериозния скандал между тях, който значително е провокиран от държанието на Мирка Федерер по време на полуфиналния дуел от финалите на ATP сред нейния брачен партньор и Вавринка.

Toгава някогашният номер три се оплаква, че Мирка непроменяемо крещи зад тила му, когато той е на път да сервира, а това я ожесточава още повече против играча и тя употребява епитета " плачльо " по негов адрес. В последна сметка цялата обстановка разстрои съществено ритъма на по-младия от двамата швейцарци и срещата беше извоювана в съдбоносен тайбрек от Федерер, като след това връзките сред двамата се обострят съществено за един къс интервал от време, съдейки по думите на Стан:

Имаше голямо напрежение сред нас, когато срещата завърши. Ситуяцията беше комплицирана и за двама ни, а аз несъмнено съм благополучен, че по това време не слагаха камери в съблекалнята, тъй като можеше да се направи филм по случилото се тогава. Същевременно би трябвало да знаеш по какъв начин да се дистанцираш в сходни моменти, защото страстите не са добър консултант в сходен миг. Никой от нас няма по какъв начин да не помни през какво сме минали дружно и просто трябваше да не се виждаме за няколко дни, до момента в който спадне напрежението и да обсъдим тогава въпроса. Само седмица по-късно ни предстоеше край за Купа " Дейвис " и нямаше метод да оставим този скандал да ни отклони от пътя към успеха - спомня си трикратният притежател на " мейджър " титли.

Източник: Tennishead

 

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР