Родителството и лечението на рак по време на бременност е

...
Родителството и лечението на рак по време на бременност е
Коментари Харесай

Силата на майчинството: Ружка, която роди Бориса след химиотерапия


Родителството и лекуването на рак по време на бременност е нещо допустимо и идната история го потвърждава.

„ Това е казусът, с който сме най-щастливи и доста се гордеем. През декември се появи Ружка Маркова, която се довери на целия екип. Бориса е доказателство, че по време на , в случай че има злокачествено заболяване, посредством химиотерапия може да се избави, както майката, по този начин и детето “, изясни в „ Тази неделя “ доктор Мила Петрова, онколог и началник на клиника по здравна онкология.

Появата на по време на бременност е необичайност, прибавя тя и акцентира, че двата съществени съвета – преустановяване на бременността или терапия след раждането – са неправилни.

„ Двете практики не са в унисон със международните рекомендации за лекуване на пациентки със злокачествено заболяване по време на бременност “, безапелационна е доктор Петкова.

„ Аз бях в шестия месец, когато чух диагнозата рак - просто си в потрес. Четеш доста неприятни неща в интернет, което не би трябвало да се прави “, показа майката Ружка Маркова.

Снимка: Редакторски екип


Тя научава диагнозата инцидентно след обикновен обзор.

„ Преди да отида при доктор Петрова ми бяха дадени две отзиви - детето да бъде родено прибързано и да бъде в кувьоз. Д-р Петрова с усмивка ми сподели, че всичко ще е наред, ще създадем химиотерапията, а детето ще е добре. Със брачна половинка ми повярвахме “, описа Маркова.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР