Родителите са хората, които оказват най-силно въздействие върху формирането на

...
Родителите са хората, които оказват най-силно въздействие върху формирането на
Коментари Харесай

Как родителите ви повлияват вашия любовен живот?

Родителите са хората, които оказват най-силно влияние върху образуването на личността и усещанията на човек в неговите ранни години. Тяхното въздействие обаче остава огромно даже на доста по-късен стадий от живота, въпреки човек да не си дава сметка за това.

Няма човек, който да не се нуждае и да не копнее за обич. Но метода, по който желае да получава и може да дава обич, е мощно повлиян от родителите му. Първото прекарване на възприятието на обич е обвързвано точно с родителите. Това е и повода ранните години от живота на човек значително да образуват това по какъв начин той вижда любовта въобще и от какво ще се притегля във взаимоотношенията си по-късно в своя живот.
Колкото по-стабилна и сигурна прочувствена връзка има сред дете и родител, толкоз по-добро чувство за себе си ще има то като възрастен. Това от своя страна въздейства и върху любовните връзки.
Родителите учат по какъв начин се демонстрира обич
Връзката сред родителите е първият и доста характерен образец за всяко дете, обвързван с любовта и по какъв метод тя се демонстрира сред сътрудниците. Дори да има някакви проблеми в връзките сред родителите, множеството пъти детето не може да осъзнае това, а в противен случай – приема всяко отклоняване или неправда за нещо обикновено.

Оставяйки настрани взаимоотношенията сред майката и бащата, тяхното отношение към детето също е доста основно. Например, в случай че детето не е било прегръщано и целувано като малко, то може да изпитва огромни компликации при изразяването на своята лична обич към колегата си по-късно в живота.

Друг вид пък е да се притегля от прочувствено недостъпни сътрудници, които имат усложнения с интимността. По сходен метод връзката сред двамата родители и сред родителите и детето, и по-специално разрешаването на спорове, също оформя метода на връзка в бъдещи връзки.

 Добави изложение

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР