Родителите, особено тези, които се имат за модерни, черпят вдъхновение

...
Родителите, особено тези, които се имат за модерни, черпят вдъхновение
Коментари Харесай

Масово кръщават бебета в САЩ с българско име

Родителите, изключително тези, които се имат за съвременни, черпят ентусиазъм за името на бебето си от всевъзможни източници – музика, география, хранителни артикули, първокласни марки и, явно, даже приложения за запознанства.

По последни данни на Администрацията за обществено обезпечаване в Съединени американски щати, най-бързо набиращото известност все още име за бебе момиче в страната съответствува с името на приложение за запознанства.

Това име е скочило с 441 позиции в формалния лист за известност през предходната година.
През 2020 година към момента е било на 935-а позиция.
Любопитно е, че то съответствува и с българското имe Рая, написа mamamia.bg.

Това, което прави тази наклонност изключително забавна, е, че Рая е името на извънредно приложение за запознанства, което оказва се с потребителската си база от звезди. Списъкът с чакащи за приложението надминава 100 000 души.

През 2021 година 631 момиченца в Съединени американски щати са кръстени Рая, повече от два пъти повече от 274 новородени, които са получили името през 2020 година, и три пъти повече от 204 бебета, наречени Рая през 2015 година, годината, в която приложението започва.
Предполага се, че известността на приложението се отразява директно върху родителските решения.
Луксозни марки като Armani и Dior имат дълга история на приложимост за кръщаване на деца, както и Porsche, Bentley, Chanel и Tiffaney. Като се има поради ексклузивността на приложението, то прибавя малко искра към името Рая. Не е нещо необятно налично, като Tineder да вземем за пример.

И все пак… смисъла на същото това име у нас е някак по-смислено, нали?
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР