Родителите на деца до 14-годишна възраст, които са платили карти

...
Родителите на деца до 14-годишна възраст, които са платили карти
Коментари Харесай

От Столична община обявиха как ще се връщат парите за вече безплатните детски карти

Родителите на деца до 14-годишна възраст, които са платили карти за градския превоз, които от февруари ще са безвъзмездни, могат да си получат парите назад без да попълнят каквито и да е документи, сподели пред " Нова телевизия " изпълнителният шеф на Центъра за градска подвижност (ЦГМ) Димитър Дилчев. Досега безвъзмездни карти употребиха децата от 7 до 10-годишна възраст, само че с решение на кабинета на Николай Денков обсегът на обществената мярка беше уголемен.

" Нищо не би трябвало да се подава. Отивате на гише на ЦГМ, сторнира се сумата и се издава безвъзмездна пластика на детето ", съобщи Дилчев.

Той разясни, че няма да се връщат пари за месечните карти за февруари.

От 1 февруари пътуването в градския превоз на децата сред 10 и 14 годишна възраст ще става с нови карти. За издаването им ще са нужни копие от акта за раждане или различен документ, удостоверяващ възрастта на детето, както и документ за идентичност на родителя, удостоверяващ непрекъснат или сегашен адрес.

От ЦГМ прецизират, че не е належащо да се връщат старите карти. След като детето навърши 14 години, те може да бъдат употребявани още веднъж. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР