Родителите на Чарли Гард се отказаха от битката със съдебната

...
Родителите на Чарли Гард се отказаха от битката със съдебната
Коментари Харесай

Родителите на Чарли Гард прекратиха на съдебната битка за живота му

Родителите на Чарли Гард се отхвърлиха от борбата със правосъдната система. Преди месеци болничното заведение в Лондон, която лекува детето, реши да изключи животоподдържащата му система, а Крис Гард и Кони Йейтс се обърнаха към съда, с цел да апелират това решение.

11-месечното бебе страда от синдром на митохондриално безсилие на ДНК, което води до недоразвитост на мускулната тъкан, поразяваща както мускулите, по този начин и основния мозък.

Заради мозъчното увреждане, детето не може да мести крайниците си или да диша независимо.

Случаят закупи интернационална популярност и стигна до вниманието на Папа Франциск и президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп. Те поддържаха родителите в последните им очаквания да спасят детето с пробно лекуване в Съединени американски щати.

Сега Грант Армстронг, юристът на Крис Гард и Кони Йейтс, заяви пред Върховния съд, че „ времето за бебето е изтекло”. Според американските доктори, към този момент е прекомерно късно за нуклеозидна терапия, което беше последният късмет за Чарли.

Преди седмици интернационалните експерти от чужбина подкрепяха очакванията на родителите, че пробно лекуване в Съединените щати ще избави Чарли.

След дълги правосъдни борби обаче, последните резултати на детето от магнитния резонанс обезкуражават невролога доктор Мичио Хирано. „ Най-големият призрачен сън на родителите се сбъдна”, разяснява Армстронг.

Гард и Йейтс имат намерение да вложат дарените над 1,3 милиона английски лири за лекуването на детето във фондация, която да помогне на други деца.

Кейти Голъп – юристът, който съставлява болничното заведение „ Грейт Ормънд Стрийт”, изрече най-дълбокото състрадание от името на всички.

11-месечното бебе ще бъде преместено на палиативни грижи, които да понижат страданието в последните му дни.

Битката с институциите стартира още при започване на март на чуването във Върховния съд в Лондон. Месец по-късно арбитър позволи на докторите да прекратят животоподдържащите системи. В началото на май родители се обърнаха към Апелативния съд, откъдето обжалването им беше отхвърлено в края на месеца. През юни Гард и Йейтс изгубват борбата и във Висшия правосъден съвет. На 20 юни съдии от Европейския съд по правата на индивида обръщат внимание на случая, само че отхвърлят да се намесят.

На 24 юли родителите приключват правосъдната борба, откакто петмесечните старания не довеждат до резултат, а заболяването на детето доближава до необратим етап.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР