Родители в Благоевград се обявиха срещу промяна в наредбата за

...
Родители в Благоевград се обявиха срещу промяна в наредбата за
Коментари Харесай

Майки в Благоевград протестираха срещу промяна в таксите на детските градини

Родители в Благоевград се оповестиха против смяна в наредбата за заплащане на такси в детските градини и ясли.

С решение на общинския съвет към този момент би трябвало да се заплаща цялостна такса даже и за времето, когато детето не е посещавало детско заведение, в случай че няма медицински документ.

Майките се събраха пред общината и проведоха подписка, в която се подписаха 40 души.

Десислава е майка на дете, което към момента се приспособява към заниманията в детското заведение.

„ Аз съм срещу да заплащам цялостната такса за визити, при положения, че той привиква и посещава едвам половината от занятията”, уточни тя.

Според новото решение от такса ще бъдат освободени родителите, които са показали здравна записка. Така икономисват 2 лв. дневно от такса, само че самата записка също коства толкоз. Родителите са на мнение, че решението ги лишава от правото сами да преценяват по кое време да оставят детето си вкъщи.

Александра Гулева съобщи, че сама преценя да не пуска щерка си на градина. „ Не съм на работа, мога да си я виждам, студено е, нослето и е запушено, за какво да я пусна на детска градина като мога да си я гледам”, съобщи тя.

Учители в детски градини също поддържаха митинга.

„ Аз почитам тяхното решение, в случай че ти си решил да спреш детенцето ти, доста постоянно се случва, даже ужасно поддържам такива майки, че когато види, че малко не е добре детенцето, не го пуска на детска градина, а си го стопира вкъщи”, добави Любима Йосифова, която е преподавател.

Според протестиращите решението подтиква майките да пускат децата си на градина заболели.

Майките са безапелационни, че ще стигнат до съд в случай че е нужно.

Мотивите на общината са, че желаят да спрат съгласно тях безконтролното неявяване на деца от детските заведения. По думите им 40 % от децата отсъстват всекидневно, а разноските за тях се пресмятат на база записани, а не на база присъстващи. -->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР