Родители си позволяват да водят болните си деца на училище,

...
Родители си позволяват да водят болните си деца на училище,
Коментари Харесай

Д-р Юлиян Петров: Тестовете не са съвършени, но и родителите си позволяват да водят болни деца на училище

Родители си разрешават да водят болните си деца на учебно заведение, сигнализира експерт.

Учители и експерти се сплотиха към мнението, че тестванията, които се ползват на учениците, не са прецизни, с цел да хващат болестта. 

" Това е равносметката на учители, уповавам се и на двете министерства. Всички, които са инфектирани и са преносители на Ковид-19, са отчели негативен резултат при тестването в учебно заведение. Но това, че не са съвършени, се знаеше през цялото време. Те са първата врата да се открият някакви възможни болести ", уточни ръководителят на профсъюз " Образование " към КТ " Подкрепа " доктор Юлиян Петров в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според него по-добрият вид е бил тестванията да се вършат по домовете.

" Това щеше да даде опция за доста повече време. Доверието при нас е на карта, само че груповата отговорност в България не е на това равнище, на което е в доста други страни ", счита доктор Петров.

Много родители водят децата си на учебно заведение, а те имат признаци, добави събеседникът.

" Училището въпреки всичко демонстрира, че е най-безопасната среда, че има най-нисък % на заразяване. В учебно заведение се съблюдават най-вече правила. Учителите са с най-голям % имунизации - над 50 % ", осведоми ръководителят на профсъюз " Образование " към КТ " Подкрепа ".

" Ще приказваме за значимите политики, за подреждането на целите, за Ковид политиките. За нас по-важно е да се върнем към същинското обучение, да се борим с една незначителност, която ни беше обхванала ", посочи доктор Петров.

Гостът разяснява и предлагането учениците да стартират учебно заведение на 1 септември, вместо на 15.

" Българските учебни заведения не са готови за това. Ако учениците стартират на 1 септември, това значи учителите да стартират работа на 15 август. Знаем, че България е една извънредно топла страна, а в доста стаи в учебните заведения няма климатици ", сподели той.

" Основният ни приоритет е да пожелаваме от учениците отговор, който съдържа мислене. Повторението никога не ни прави работа. Прилагането на това, което сме научили, е това, което децата би трябвало да научат в учебно заведение. Трябва да избягаме от огромния размер на познание и да се насочим към използването на тези познания, методите на мислене и към вкарване на подготвеност да бъдем на пазара на труда ", съобщи доктор Петров.  
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР