Родители се събраха в защита на детската кардиология, на протест

...
Родители се събраха в защита на детската кардиология, на протест
Коментари Харесай

Родители защитават детската кардиология на протест пред МС

Родители се събраха в отбрана на детската кардиология, на митинг пред Министерски съвет. Притеснени за здравето на своите деца, те се опасяват от затваряне на детските клиники в Националната кардиологична болница, оповестява БНР.

Изразяват своето неодобрение пред Министерски съвет, поради опасността клиниките да спрат работа, заради липса на медицински сестри и финансиране.

 Здравно министерство поддържа детската кардиологична клиника
Здравно министерство поддържа детската кардиологична клиника

Готвят и нов модел за финансиране на лечебните заведения, който ще се ползва от началото на 2019 година

Припомняме, през вчерашния ден във връзка със сигналите на лекари , че детска кардиологична клиника е застрашена, поради липса на средства и дефицит на медицински сестри, зам.-здравният министър Жени Начева разяснява, че клиниката е неповторима за страната и Министерство на здравеопазването няма да допусне затварянето й.

Начева добави, че звеното е най-добре работещото в Националната кардиологична болница и проблемите му може да бъдат решени с преструктуриране на личния състав и ресурсите за прехрана в болничното заведение.

Организаторите на днешния митинг пред Министерски съвет са подготвили отворено писмо до институциите и подписка в поддръжка на Клиниката по детска кардиология.

" Целта на митинга е да сигнализираме институциите и най-много ръководещите да извърнат съществено внимание на Детската кардиологична клиника, защото има голям проблем най-много с намирането на квалифицирани фрагменти ", разяснява Мария Найденова от Асоциация " Детско сърце ":

Калин Даскалов, татко на дете, което е избавено в Националната кардиологична болница и един от уредниците, изрича откровена признателност на експертите, които са се постарали детето да бъде добре.

 Детската кардиология може да затвори порти Обновена
Детската кардиология може да затвори порти

Заради неналичието на медицински сестри се работи на санитарния най-малко
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР