Родители на деца с увреждания призоваваха премиера Бойко Борисов да

...
Родители на деца с увреждания призоваваха премиера Бойко Борисов да
Коментари Харесай

Баща обяви, чe оставя младеж с увреждания на грижите на Бойко Борисов

Родители на деца с увреждания призоваваха премиера Бойко Борисов да слезе при тях на митинга пред Министерски съвет. Те споделят, че до този миг нямат публична покана за среща от страна на министър-председателя, само че по този начин или другояче през днешния ден те ще имат самодейност в отбрана на децата си.

"Ние шест часа ще бъдем под прозорците на премиера ", закани се Вера Иванова, една от майките на митинга.

Емил Мавродиев от Пловдив, който е татко на момче с детска церебрална парализа, разгласи, че го оставя на грижите на премиера Борисов. Той бе подготвил сак с облекла и указания преди да го остави в приемната на Министерския съвет.

"Много мъчно ми е да осигуря всичко належащо, от което има потребност моя наследник като рехабилитация - плуване, езда и доста друг вид грижи, по тази причина ще го оставя на министър председател да му обезпечи това. Няма такива центрове в България, не мога да си разреша финансово да покрия всички тези потребности ", показа Мавродиев.

Той уточни, че няма и експерти, които да работят с децата с увреждания. По думите му всичко належащо има в чужбина, само че за него би трябвало да се заплащат хиляди евро.

Синът му - Петър Мавродиев, също уточни, че поддържа самодейността, тъй като по думите му единствено по този начин могат да бъдат чути настояванията на хората с увреждания и обществото да разбере, че това са хора, които имат и личностен, и професионален капацитет и желаят да го осъществят в България.

Мавродиев е навършил пълноправие, признат е да следва специфична педагогика. Той към този момент е в приемната на Министерски съвет с персонален багаж, квалифициран от него самия и от татко му, както и с указания за грижите, които всекидневно са нужни и които по думите на двамата отсега нататък министър председателят би трябвало да поставя.

Очаква се през днешния ден протестиращите родители на деца с увреждания да внесат публично мнение по законопроекта за хората с увреждания. До момента е ясно, че те поддържат част от текстовете. Работната група за подготовка на план на Закон за хората с увреждания ще организира последното си съвещание през днешния ден в Министерството на труда и обществената политика. В него ще вземат участие министър Бисер Петков, националният омбудсман Мая Манолова, представителите на национално представителните организации на и за хората с увреждания и представители на майките на деца с увреждания. След края на съвещанието, към 13 часа, участниците ще дадат брифинг в зала "Пресцентър " на МТСП.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР