Родители на деца от ДГ Слънчо“ в с. Ябланово садиха

...
Родители на деца от ДГ Слънчо“ в с. Ябланово садиха
Коментари Харесай

Родители засадиха цветя в двора на детска градина „Слънчо“ в Ябланово

Родители на деца от ДГ " Слънчо “ в с. Ябланово садиха цветя, с цел да създадат по-приветлив двора ѝ.Акцията се организира от есента на предходната година,когато управлението на детското заведение решило да сътвори чисти кътове за всяка от наличните си групи с деца. Към момента такива доброволни еко начинания в котленско са дейни в селата Тича и Малко село.

„ Провокирани от концепцията за полагане на грижи за зелените площи, учители и близо 50 родители, се включиха тази година в пролетната ни доброволческа акция. В комфортно за тях време, те приобщиха към трудовия си ден и децата, като по този метод им изнесоха един самобитен еко урок. Благодаря на всички майки, които прегърнаха концепцията ни и преобразиха нашата градинка! “, сподели директорката на ДГ „ Слънчо “ Зьохре Османлъ.

Тя уточни, че за един ден еко групата трансформирала голям брой остарели гуми в красиви цветарници, които по-късно засадили с рози, теменужки, карамфили и латинки, закупени с персонални средства.

Инициативата на детската градина ще продължи и през идващите дни при подобаващи метеорологични условия. Тогава ще бъдат облагородени пясъчници, детски уреди за игра и други, оповестиха от яблановското детско заведение.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР