Родители на деца, които спортуват плуване в Пловдив, започнаха подписка

...
Родители на деца, които спортуват плуване в Пловдив, започнаха подписка
Коментари Харесай

ВСИ - плувният клуб, който сам си плаща тока и ражда шампион...

Родители на деца, които спортуват плуване в Пловдив, започнаха подписка в поддръжка на построяването на 50-метровия басейн " Младост ". Първата копка на оборудването бе дадена, изкопът - също, само че след това всичко замря поради липса на пари. Дотогава четири клуба, а неотдавна и пети, упражняват на остарелия 25-метров басейн, стопанисван от " Жилфонд ".

Единственият плувен клуб в Пловдив, който не разчита на финансиране от Общината, към този момент навърши три години. Освен рождения си ден, " Спортен клуб по плуване ВСИ " има още доста мотиви да чества.

Георги Георгиев стана сребърен медалист в дисциплината 200 м тил на приключилото Държавно състезание за мъже в София в края на месеца. Георги записва усъвършенствани персонални времена във всички стартове и класирания в топ 6 на 50 и 1000 тил.

В средата на май ВСИ завоюва първо място в класирането по медали на Международния шампионат " Спартак " в Сандански. Подобно нещо пловдивски плувен клуб не е реализирал от времето, в което под тепетата имаше единствено един клуб - ЖПК " Младост 91 ".

Ние сме клуб, който се устоя напълно от частна самодейност и не разчитаме на държавни или общински пари , разяснява ръководителят Борислав Симеонов.

Преди три години той се захваща с тази " налудничава ", съгласно приятелите му, концепция. Успява да построи състезателен ком​плекс на 5 декара в двора на ВСИ, който включва сауна, парна баня, хамам, масажен център, медикъл био СПА, плувни басейни, заведение и футболни стадиони.



Във времето, в което всички спортни клубове чакат съществено рамо от Общината, Борислав устоя самичък клуба си, освен това разноските не са по никакъв начин дребни. " Много хора и не подозират каква е разликата сред нас и другите клубове в Пловдив. Тя е елементарна - през зимата те чакат от " Жилфонд " да провежда стоплянето на водата и отоплението на басейна. Ще вметна, че месечно през зимата ми коства 15 000 лв. отоплението на басейните ", споделя Борислав Симеонов.

Той обаче не крие, че е доста горделив с екипа си от треньори и състезателите. " Не мога да не съм щастлив, че единствено след 3 години от основаването си клубът ни към този момент е с добро име в българското плуване. Ние не стопираме да се развиваме. Ще ви споделя нещо - от тази година имаме банкет на наши състезатели в Спортно учебно заведение " Васил Левски ". Седем деца ще продължат образованието си там. Имаме си и треньори, споделя Симеонов, като добавя: " Ще получим и ние един кулоар за тренировки в басейн " Младост ".

Искам да отбележа, че ние сме доброжелателни хора, по тази причина във времето, в което наши плувци не упражняват в коридора ни в " Младост ", всяко дете, което се усеща по някакъв метод обвързвано с клуба ни ВСИ, може да употребява оборудването ".



Във ВСИ признават, че не се сърдят на никое от десетте деца, които неотдавна минаха в други клубове.

" Треньорите вложиха доста сила в работата с децата, само че подобен е животът. Нека те гонят върховете в спорта, без значение за кой клуб. Във ВСИ първата задача на нашите треньори Мила Мелева, Спас Колчев, Деница Стоянова, Атанас Кръстанов и Аделина Захариева е да основават комфорт за децата. Дори и те да се научат единствено да плуват, това за нас е огромен триумф, а и плуването е здраве ", добавя Борислав Симеонов.

В диалог с репортера той разгласи за реализирането на една своя отдавнашна концепция, която към този момент ще ползва в клуба си.

Ето какво споделя босът на ВСИ по мотива: " Ние сме единственият клуб по плуване в гр. Пловдив, чиито състезатели са подготвени и тренирани на частни начала в частен басейн в града. За нас развиването на спорта плуване е задача.

Нашите състезатели спортуват в комфортно часово време, употребяват оборудванията на басейна без предел от време и получават всички нужни грижи. Създаваме всички условия нашите състезатели да покажат най-хубавото от себе си и да реализират най-хубави резултати.

На звездата на тима - Георги Георгиев, републикански вицешампион на България, е обезпечен личен кулоар в басейна за двуразова подготовка, спомагателни уреди за физическа подготовка и личен треньор, на който се заплаща заплащане, да отделя време единствено на състезателя по време на подготвителния развой.



Разходите на ​треньора за присъединяване на състезателя по шампионати и шампионати са напълно за сметка на клуба. Във връзка с блестящото показване на Георги, СКП “ВСИ” взе решение да създаде спонсорска стратегия за млади състезатели, състезаващи се в старша възраст и по-големи.

Програмата ще финансира цялата подготовка на състезателя, както и участията в републикански и държавни шампионати. Всеки член на клуба, спечелил орден от Държавен шампионат в старша възраст и по-големи, ще тренира гратис, ще получава екипировка гратис и ще бъде финансиран за присъединяване си на държавни шампионати. Отделно от това присъединяване му в подготвителни лагери ще бъде поемано финансово от клуба.

За състезателите, които се класират в програмата, след извоюван орден и подадено заявление от родителите, ще бъде направен проект за подготовка. Самите те ще би трябвало единствено и само да упражняват и да демонстрират с горделивост емблемата на клуба при награждаването им с медали!

За първенци при мъже и дами, с изключение на всичко нагоре, ще бъдат обезпечени лечебни грижи и хранителни добавки в процеса на подготовка. И до момента в края на всяка година най-хубавите състезатели на Плувен клуб “ВСИ” са получавали огромни материални награди - екипи и подготвителни такъми. С създаването на тази стратегия желаеме да дадем опция на всички състезатели и деца, които желаят да спортуват професионално, само че нямат финансовата опция да го създадат ".

Това е " Спортен клуб по плуване ВСИ " - бодил в очите на някои, само че несъмнено клуб с бъдеще!
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР