Роденото преди година на практика с две глави италианче Сантяго

...
Роденото преди година на практика с две глави италианче Сантяго
Коментари Харесай

Родено с две глави дете вече говори и ходи

Роденото преди година на процедура с две глави италианче Сантяго Вултаджо към този момент върви, приказва и се смее като всеки хлапак на неговата възраст. В столицата на о. Сицилия – Палермо, където детето живее с родителите си, хората го назовават „ чудото на монасите от ордена на Капуцините, оповестява Монитор. “.

Защото когато момченцето са пръква на бял свят с огромно съвсем колкото главата му образувание на тила, даже най-добронамерените измежду лекарите му вещаят броени дни живот.

Но мама Мартина и баща Маурицио почукват на портата на манастира на капуцините „ Мадона ди Луче “ и самаряните - монаси вземат драговолно молбата им да оказват помощ за спасяването на техния единствен наследник.

„ Започнахме да звъним по телефона във всички италиански профилирани педиатрични клиники, само че единствено от римската болница „ Бамбин Джезу “ ни дадоха някаква вяра! “ – изясни на кореспондент на в. „ Джорнале ди Сичилия “ ръководителят на религиозното приятелство дон Серджо.

Защото вродената особеност, чието научно название е енцефалоцеле, е с извънредно огромни размери, формата й е като главата на пеленачето, цялостна е с потребна на организма мозъчна течност, а това прави хирургическата интервенция за отстраняването й извънредно комплицирана и изискваща доста време.

След трезва оценка на обстановката лекарите от „ Бамбин Джезу “ преценят шанса за триумф на опрацията на 17%, оповестяват това на родителите и те незабавно се съгласяват.

Но тогава съгласно дон Серджо идва другата компликация – за транспорта на Сантяго и родителите му до римската болница е необходим умишлен вертолет, чиито наем, плюс разноските по престоя на майката и бащата в Рим, възлизат на 70 хиляди евро.

Съответно монасите и техните симпатизанти стартират да чукат от врата на врата в Палермо, насочат също по този начин молба към кметството и за броени дни нужната сума за спасяването на малчугана с две глави е събрана.

Започва 24-часова тежка интервенция на детето.

Само след седмица насладата на мама Мартина и баща Маурицио пък е голяма – Сантяго стартира самичък да пие мляко от шишенцето с биберон.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР