Роденият в Москва израелски анализатор Яков Кедми заяви пред Мартин

...
Роденият в Москва израелски анализатор Яков Кедми заяви пред Мартин
Коментари Харесай

Яков Кедми, съветник на Путин: Европа не се интересува от България, имате близост с Русия

Роденият в Москва израелски анализатор Яков Кедми съобщи пред Мартин Карбовски, че Европа не се интересува от България и че страната ни има непосредственост с Русия. Според него предлагането на Тодор Живков  от 1962 година България да стане част от някогашния Съветски съюз е знак за тази непосредственост.    

В изявлението Кедми е показан като израелски офицер, само че се премълчава фактът, че е измежду околните съветници на Владимир Путин.

Според него, България е била примамена да влезе в Европа, която въобще не се интересува от българите и ги счита за „ второ качество “ европейци.

Той възпроизвежда тезите на Кремъл за западния  „ колониализъм “ и за „ страха “ на Съединени американски щати от „ разширението на икономическите връзки на Европа с Русия “ и за това по какъв начин „ Европа стремително се свлича в пропасттта “.      

Кедми декларира, че България не би трябвало да членува в съюзи и че си е „ самодостатъчна “, само че в същото време повтаря неведнъж тезата за близостта на българите с Русия.

За да се аргументира, той споделя: „ Вие сте страна в Европа, основана от народ, пристигнал от Урал “,  което не дава отговор на историческата истина.   

Според израелския анализатор, въобще не стои въпросът дали интернационалните закони стоят по-високо или българските, тъй като „ България си има своя конституция “.

Освен с близостта си с Кремъл, Яков Кедми е прочут с участията си съветски пропагандни излъчвания.  Същевременно той твърди, че „ съветската агитация е слаба “ и че „ Русия малко се интересува от България “ – постоянно употребена от Москва теза, целяща да отклони публичното внимание от съветските пропагандни интервенции.  

 Застъпничеството на Кедми за Кремъл е известно още преди войната в Украйна, в това число в български медии. „ Путин разруши запада “ – декларира той през 2019 година в коментар, представен от проруското издание „ Поглед “.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР