родължава проверката на МВР по случая с журналиста Димитър Кенаров

...
родължава проверката на МВР по случая с журналиста Димитър Кенаров
Коментари Харесай

Терзийски: МВР работи по случая с журналиста Димитър Кенаров и побоя над Валентин Михов

родължава инспекцията на Министерство на вътрешните работи по случая с журналиста Димитър Кенаров в нощта на 2 септември. Това сподели в отговор на журналистически въпрос министърът на вътрешните работи Христо Терзийски, след формалното разкриване на новата постройка на полицейския сектор в Хитрино през днешния ден.

По думите му със заповед на шефа на столичната дирекция на вътрешните работи е разпоредена инспекция, неотложно откакто са получени данни и информация в обществените мрежи за случая. Към нас беше насочен въпрос и от депутати от Европейския парламент, напомни Терзийски.

"Отговорихме, мисля на 24 или 25 септември. До тогава Кенаров не беше дал съответни данни и информация във връзка с този случай. Едва на 23-ти, посредством негов юрист бяха входирани негови пояснения, посредством интернет. Така, че нашата инспекция продължава. Не са предоставяни медицински документи за нанесени телесни повреди, само че ние продължаваме инспекцията ", означи Терзийски.

В отговор на въпрос, обвързван с побоя над Валентин Михов, министърът на вътрешните работи сподели, че се работи "по всички издигнати версии ", само че все още няма информация, която може да показа пред медиите.

А по отношение на дейностите на служители на реда на митинга в София на 10 юли, Терзийски напомни, че има четирима осъдени, измежду които - чиновник на управително равнище.

"Нарушенията, които откри инспекцията, са за превишаване на полицейски пълномощия и нарушение на наредбата за потребление на физическа мощ и помощни средства ", означи Терзийски.

След осъществените инспекции, всички материали са изпратени в Софийската районна прокуратура.

"Към момента мисля, че има три или четири формирани инспекции от прокуратурата, в резултат на постъпили сигнали на жители, които с в ход на инспекция ", добави Терзийски.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР