Роботът пощальон Yape постъпва на служба на 4 декември в

...
Роботът пощальон Yape постъпва на служба на 4 декември в
Коментари Харесай

Първият робот пощальон започва работа на 4 декември

Роботът куриер Yape постъпва на работа на 4 декември в италианския град Кремона в границите на план, подсилен от локалните общински управляващи.

Разработен от Политехническия институт в Милано и създаден от завода " e-Novia ", Yape ще се движи на две колелета, задвижвани от самостоятелни електродвигатели с минимално ползване на сила. Той може да завива, да преодолява трудности като тротоарни бордюри и трамвайни релси, написа уеб сайтът Italia-ru.

 Снимка 325924
Източник:

Yape, считат неговите основатели, е подобаващ за потребление по улиците на италианските и европейските градове. Той може да се движи по тротоарите със скорост 6 километра в час. А по велосипедните алеи скоростта му може да бъде много по-висока - до 20 километра в час. Роботът куриер има самостоятелност да извършва службата си в рамките към 80 километра.

Например в Милано, настояват разработчиците, сухопътен дрон като Yape, може да бъде доста потребен. Ежедневно в основния града на Ломбардия се доставят 150 000 пощенски колета. 11-те хиляди транспортни средства, от които 60% се движат полупразни, оказват мощно негативно върху транспортния трафик и околната среда. И всичко това може да се избегне в случай че се " наемат на пощальонска работа " роботизирани устройства.

 Снимка 325923

Робот има размери 60 см дължина, 70 см широчина и 80 см височина, тежи 15 кг.Чрез сканиране на лицето, Yape разпознава изпращащия и получателя на пратката. Сензорна система разрешава той да следи по време на доставката подробна карта със положението на пътното покритие, трудностите по него, пресичането на маршрута с други транспортни средства.

Yape е екипиран с четири видеокамери и се взаимодейства с другите сензори и уреди, намиращи се в градовете, да вземем за пример светофарите и другите устройства за мониторинг на транспортния трафик.

Роботът има също по този начин вградена система срещу обири, тъй че надали някой ще успее да ограби пощальона Yape.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР