Робот на Tesla нападна инженер във фабриката на компанията в

...
Робот на Tesla нападна инженер във фабриката на компанията в
Коментари Харесай

Робот на Tesla нападна инженер във фабриката на компанията в Тексас

Робот на Tesla атакува инженер във фабриката на компанията в Тексас. Роботътпритиснал мъжаи забил " нокти " в гърба и ръката му, оставяйки " кървава диря ", се споделя в формален отчет за случая, заяви Metro.

Друг служащ е бил заставен да натисне бутона за спешно прекъсване, с цел да освободи сътрудника си от хватката на робота, защото той не е съумял да се измъкне. След това той паднал " на няколко метра " в улей, предопределен за събиране на алуминиев скрап, съгласно софтуерния уеб страница The Information.

Твърди се, че инженерът е претърпял порезни рани, от които е останала кръв по пода на фабриката в Остин, само че не се е наложило да бъде освободен от работа.

Роботът е бил един от трите, които е трябвало да бъдат изключени, с цел да може инженерът и неговите сътрудници да извършат поддръжка, само че инцидентно е бил оставен включен.

В отчета се показва, че роботът, който е планиран да хваща и реалокира елементи от коли, е правил естествените си придвижвания, когато е станал случаят - с други думи, не е излязъл от строя.

Компанията за електрически автомобили Tesla на Елон Мъск е длъжна да рапортува за всички произшествия и злополуки на управляващите в окръг Травис, където се намира гигафабриката на компанията, и на Администрацията за сигурност и здраве при работа (OHSA).

" Нападението " на робота се е случило през 2021 година, само че по-новите отчети сочат, че през 2022 година един от всеки 21 служащи във фабриката в Тексас е потърпевш, катоима и случай на пострадване на главата, което е оставило индивида в нетрудоспособност в продължение на 127 дни.

Говорейки пред The Information, сегашни и някогашни чиновници обявиха, че компанията е понижила разноските и е рискувала тяхната сигурност.

Междувременно юрист, представляващ служащите по контракт във фабриката на Tesla, съобщи пред MailOnline, че съгласно нея броят на случаите, които се случват във фабриката, е незадоволително регистриран - в това число гибелта на строителен служащ.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР