Робин ван Перси разкри, че е напуснал Арсенал, тъй като

...
Робин ван Перси разкри, че е напуснал Арсенал, тъй като
Коментари Харесай

Ван Перси с удар по Арсенал: Никога не ми предложиха оферта, бях им омръзнал

Робин ван Перси разкри, че е напуснал Арсенал, защото клубът се е уморил от него и не му е предложил нов контракт.

Холандецът изненадващо напусна „ топчиите”, преминавайки в Манчестър Юнайтед за 24 милиона паунда през август 2012 година Тогава Ван Перси съобщи, че е подкрепял Юнайтед като дете и „ е слушал дребното момче вътре в него “, само че в никакъв случай не е обсъждал детайлите към повода за прехвърлянето.

Преди няколко дни Ван Перси разкри, че „ бракът “ му с артилеристите е станал под напрежение.
"Мисля, че може да се съпостави с това да си женен. Аз и Арсенал бяхме женени от осем години и след осем години брачната половинка ми се умори малко от мен. Усещах това ", сподели той пред BT Sport.

"Имах доста диалози с Арсен Венгер и Иван Газидис по отношение на подписването на нов контракт, само че те не ми предложиха подобен, тъй че трябваше да проуча опциите си ", съобщи някогашният холандски национал.

36-годишният холандец схваща негодуванието на почитателите, само че не съжалява за решението си да се причисли към Юнайтед.

"Знаех по какъв начин ще реагират, само че трябваше да взема решение, тъй като нямах оферта (от Арсенал). Не скърбя по отношение на решението си и не се окайвам от Арсенал. Разбирам, че почитателите образуват мнението си въз основа на информацията, която имат, само че във всеки „ брак” нещата се случват зад кулисите”, добави той.

„ Избрах да не приказвам за какво напуснах преди седем години, само че е значимо те да знаят повода. Арсенал е хубав клуб с невероятни почитатели, Арсен ми даде късмет да играя в най-хубавата лига в света ", признава Ван Перси.

Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити се бориха за подписа на Ван Перси, само че диалог със сър Алекс Фъргюсън е наклонил везните в интерес на „ алените дяволи”.

"Имаше три разновидността - един от чужбина, който изчезна много бързо, а по-късно Манчестър Юнайтед или Манчестър Сити. Разговорът със Сър Алекс ме накара да се усещам добре. Това беше ново предизвикателство, а това е нещото, към което би трябвало да се стремиш. Разглеждаш тимовете, треньорския състав, съотборниците, както и региона, в който ще живее фамилията ти. Тогава това беше верният избор ", приключи холандецът.

Автор: Вили Карагьозова
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР