Роберт Левандовски, един от най-резултатните голмайстори в света и разказва

...
Роберт Левандовски, един от най-резултатните голмайстори в света и разказва
Коментари Харесай

Левандовски: Клоп ме спря да премина в Манчестър Юнайтед

Роберт Левандовски, един от най-резултатните голмайстори в света и споделя за несполучливия си трансфер в Манчестър Юнайтед преди съвсем десетилетие в извънредно изявление за SportBild. Полякът разкри диалога си с именития управител на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън и по какъв начин тогавашният управител Юрген Клоп и изпълнителният шеф на Дортмунд Аки Вацке са блокирали преместването и са го убедили да продължи на " Сигнал Идуна Парк ".

" Имахме другарски мач с Дортмунд като подготовка, мисля, че против Бохум. Бях сменен на полувремето. Погледнах мобилния си телефон в съблекалнята. Имаше текстово известие с подател +44. Фъргюсън се опита да ми се обади и по-късно ми изпрати известие. Искаше да приказва с мен ", стартира Левандовски.

" Все още бях в съблекалнята, взех си душ и му се обадих обратно, когато бях на безшумно място. Английският ми не беше толкоз добър, колкото е през днешния ден. Има мощен шотландски акцент. Бях толкоз фокусиран да схвана какво има поради! Алекс Фъргюсън се опита да бъде деликатен, говореше постепенно. Бях на 22 години, това беше специфичен миг ", продължи нападателят.

" Говорих с Аки Вацке (главен изпълнителен шеф на Дортмунд) и Юрген Клоп в лагера. Исках да отида в Ман Юнайтед! Но те споделиха: " Няма късмет, Робърт. Имаме потребност от теб. Трябва да останеш ", приключи Левандовски.

Полският нападател счупи няколко върха за голове в Бундеслигата, откакто се причисли към баварския колос Байерн Мюнхен няколко години по-късно, спечелвайки купата в лигата 10 пъти дружно с купата в Шампионската лига.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР