Робърт Алън Цимерман, познат с артистичния си псевдоним Боб Дилън,

...
Робърт Алън Цимерман, познат с артистичния си псевдоним Боб Дилън,
Коментари Харесай

Няма нищо по-стабилно от промяната - Боб Дилън на 77!

Робърт Алън Цимерман, прочут с артистичния си псевдоним Боб Дилън , е артист, музикант, композитор, артист, стихотворец и сценарист, роден на 24 май 1941 в Дълют, Минесота Съединени американски щати.

Носител е на Нобелова премия за литература за 2016 година

В специфичната ни изложба ТУК вижте няколко от най-култовите мисли и изявления на Боб Дилън >>>

Боб Дилън е американската фигура оказала най-голямо въздействие в поп музиката. Голяма част от най-популярните му творби са основани през 60-те години на 20. век, когато той се трансформира в една от знаковите фигури на публичното неодобрение в Съединените щати.

Някои от песните му, като „ Blowin' in the Wind “ и „ The Times They Are a-Changin' “ се трансформират в химни както на придвижването за цивилен права, по този начин и на антивоенното придвижване.

Дилън прави гражданска война в писането на поп песни, като употребява по-откровени и дълги текстове, постоянно определяни като поеми.

Ранната лирика на Дилън включва доста политически, обществени и метафизичен детайли, които са част от контракултурата, преживяваща нов подем през този интервал.

Разширявайки съществуващите жанрове, Боб Дилън включва в музиката си детайли на разнообразни стилове, като фолк, блус, кънтри, госпъл, рокендрол, рокабили и даже джаз и суинг.

Боб Дилън нормално извършва песните си, свирейки на китара, пиано или хармоника. Заедно с група с доста изменчив състав, от началото на 80-те години той изнася концерти на разнообразни места под общия надпис „ Безкрайно турне “.



Макар достиженията му като музикален реализатор да са съществени за кариерата му, нормално се приема, че най-значимият му принос са основаните от него песни.

По време на продължителната си кариера Боб Дилън получава голям брой награди и оценки – Грами, Златен глобус, Оскар, включен е в Залата на славата на рокендрола. Класация на списание „ Ролинг Стоун “ го дефинира като вторият по значение реализатор в историята на известната музика след Бийтълс.

През май 2016 година излиза 37-ият студиен албум на Дилън, Fallen Angels.



В специфичната ни изложба ТУК вижте няколко от най-култовите мисли и изявления на Боб Дилън >>>

За още потребни и практични публикации харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР