Роб Бауер Снимка: БГНЕСНАТО е готов на пряка конфронтация с

...
Роб Бауер Снимка: БГНЕСНАТО е готов на пряка конфронтация с
Коментари Харесай

НАТО готов за пряка конфронтация с Русия, ако тя премине червената линия

Роб Бауер Снимка: БГНЕС
НАТО е подготвен на директна борба с Русия, в случай че тя премине алената линия, като нахлуе в някоя от страните членки на съюза. Това съобщи ръководителят на Военния комитет на алианса адмирал Роб Бауер в изявление за португалската социална телевизия RTP.

По време на срещата на върха на НАТО в Мадрид предходната година алиансът разгласи сформирането на четири спомагателни многонационални бойни групи в България, Унгария, Румъния и Словакия в опит да се опълчи на съветската опасност в Европейски Съюз и трансатлантическия район.

„ Това е значим сигнал за Русия, че ние сме подготвени, в случай че те решат да посегнат на НАТО.  Ако има алена линия, която някой пресича, то това са руснаците, които пресичат границите ни „, съобщи Роб Бауер.

Той призна също, че алиансът към този момент не се бори с монопол и може да поема военни начинания. Според него НАТО би трябвало да бъде по-добре готова, тъй като сега Русия има военната самодейност. „ Фактът, че врагът ти има по-добри оръжия, не е проблем на врага. Това е ваш проблем “, сподели Бауер.

По думите му членовете на НАТО би трябвало да усилят промишленото си произвеждане, с цел да посрещнат потребностите от съоръжение, оръжие и други военни артикули. „ Стратегическите цели на Русия не се лимитират единствено до Украйна и ще отидат оттатък нея. Руският президент Владимир Путин цели да си върне териториите на някогашния Съветски съюз “, съобщи адмирал Бауер.

Преди Русия да стартира тотална инвазия в Украйна, генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг предизвести по време на среща на външните министри на 30-те държави-членки, че войната с Украйна ще има „ опустошителни последствия “, защото Москва е съсредоточила огромна и необикновена част от 41-ва войска в Елня – град на 260 км северно от украинската граница, напомня БГНЕС. Тази седмица Русия удостовери, че доставката на бойните танкове на НАТО M1 Abrams и Leopard-2, немско произвеждане допуска „ директно и възходящо “ присъединяване на Съединени американски щати и Европа в спора.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР