ританският премиер Борис Джонсън заяви, че има голяма вероятност преговорите

...
ританският премиер Борис Джонсън заяви, че има голяма вероятност преговорите
Коментари Харесай

Джонсън предупреди за провал на сделката за Брекзит

ританският министър председател Борис Джонсън съобщи, че има огромна възможност договарянията с Европейски Съюз за бъдещи връзки и комерсиална договорка да се провалят. Ръководителят на държавното управление на Обединеното кралството направи надлежно изказване по телевизионния канал "Скай нюз ".

"Сделката, която ни оферират, не дава отговор на ползите на Англия сега. Вероятно нашето партньорство в последна сметка ще прилича връзките на Европейски Съюз с Австралия, а не с Канада. Ще продължим договарянията, само че мисля, че е значимо всички да стартират да се приготвят за австралийския вид, " сподели Джонсън.



Австралия търгува с Европейския съюз според разпоредбите на Световната комерсиална организация (СТО), като употребява търговски цени и квоти. Лондон в началото възнамеряваше да подписа съглашение за свободна търговия с Брюксел, по модел на контракта, който съществува сред Европейски Съюз и Канада.

"Казах на нашите договарящи да продължат да работят за реализиране на съглашение. Ще отида в Брюксел, Париж, Берлин, където е належащо и да се споразумеем. Но даже това да не се получи, можем да просперираме, в случай че напуснем Европейски Съюз при австралийски условия. " добави Джонсън.

Според него компликациите при договарянията са свързани на първо място с желанието на Европейския съюз да разшири своите правни правила до английското законодателство.



„ Брюксел счита, че Европейски Съюз и Обединеното кралство са като братя близнаци - в случай че да вземем за пример Европейски Съюз реши да купи скъпа чанта, тогава Обединеното кралство би трябвало да направи същото, в противоположен случай ще ни бъдат наложени мита “, сподели ръководителят на английското държавно управление.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР