Рисковата ситуация на Рогозен 1“ на практика е преодоляна и

...
Рисковата ситуация на Рогозен 1“ на практика е преодоляна и
Коментари Харесай

Рисковата ситуация с язовир „Рогозен 1“ е преодоляна

Рисковата обстановка на „ Рогозен 1 “ на процедура е преодоляна и равнището на язовира е спаднало в последните часове с 28 см. Това разгласи шефът на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ – Министерство на вътрешните работи Николай Николов .

 
Във връзка с изключителната обстановка в община Хайредин се организира изключително съвещание на Министерски съвет, на което бяха набелязани ограничения за аварийно-възстановителни действия на хидротехническото оборудване.

 
По предписание на министър-председателя Бойко Борисов от 14.30 ч. ще бъде изработен оглед на язовир „ Рогозен 1 “, с цел да бъдат издадени наставления за неговото спешно подсилване. На място ще участват заместник-министърът на енергетиката, представители на Министерство на превоза, осведомителните технологии и известията и представители на дружество „ Язовири и каскади “ към Националната електрическа компания. Ще бъде указано цялостно подпомагане от страна на управляващите за справяне с сериозната обстановка.

„ Нивата на всички реки в страната задържат прииждане, към момента под код " червен ". Изключение прави река Скът при Мизия ", изясни гл. комисар Николов. Въпреки повишаващото се равнище, не се чака да доближи рисковата кота на преливане.

С 54 см се е повишило равнището на река Дунав при Свищов за миналото денонощие, оповестиха от Хидрометеорологична станция-Свищов. Водният стоеж на реката там е 432 см.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР