Рискът от използване на ядрени оръжия в конфликта в Украйна

...
Рискът от използване на ядрени оръжия в конфликта в Украйна
Коментари Харесай

Шолц: Намалихме ядрената заплаха от Русия

Рискът от потребление на нуклеарни оръжия в спора в Украйна е намалял с помощта на интернационалния напън върху Русия, съобщи немският канцлер Олаф Шолц в изявление.

“Едно нещо се е трансформирало за момента: Русия престана да заплашва с потребление на нуклеарни оръжия. В отговор на това интернационалната общественост маркира алена линия ”, споделя Шолц в изявлението за немската медийна група Funke.

Запитан дали опасността от нуклеарна ескалация е била предотвратена, Шолц отговори:

“Засега сме я прекратили. ”

Германският водач похвали неотдавнашното си посещаване в Китай, че е асъдействало за това развиване.

“По време на визитата ми в Пекин китайският президент Си (Дзинпин) и аз взаимно изразихме мнението, че не би трябвало да се употребяват нуклеарни оръжия. Малко по-късно страните от Г-20 потвърдиха тази позиция ”, сподели той.

Шолц беше запитан и за спорните мнения на френския президент Еманюел Макрон, че ще бъде належащо да се дават “гаранции за личната сигурност на Русия, в деня, в който тя се върне на масата ” на договарянията.

“Приоритетът в този момент е Русия неотложно да приключи войната и да изтегли войските си ”, сподели той, “Вярно е, че по-късно въпросът е по какъв начин можем да реализираме сигурност за Европа. Разбира се, ние сме подготвени да беседваме с Русия за надзор на оръжията в Европа. Ние предложихме това преди войната и тази позиция не се е трансформирала. ”

Заплашителният език на самия Путин, както и военната невъзможност, породиха опасения, че Русия може да прибегне до нуклеарния си боеприпас, с цел да реализира боен пробив. Но говорейки на съвещание на своя съвет по правата на индивида, Путин допусна, че Москва би употребила нуклеарни оръжия единствено в отговор на такава офанзива.

“Когато ни ударят, ние отвръщаме на удара ”, сподели той.

Руският водач акцентира, че тактиката на страната му се основава на политиката на по този начин наречения ответен удар.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР