Рискът от ескалация на конфликта между Русия и Украйна е

...
Рискът от ескалация на конфликта между Русия и Украйна е
Коментари Харесай

Румен Радев: Нямаме интерес от милитаризация на Черно море


Рискът от ескалация на спора сред Русия и Украйна е действителен, само че Европа никога не би трябвало да става пленник на украинската вътрешна политика и упоритости. Затова е значимо да разберем, че ние нямаме интерес от милитаризация на Черно море, което директно ще рефлектира върху България, написа flashnews,

Това съобщи президентът Румен Радев в Стара Загора, където е на посещаване през днешния ден.

„ Затова се надявам този спор да завърши допустимо най-бързо. Обикновени моряци не би трябвало да заплащат цената на политическото опълчване. Всички страни би трябвало да се придържат към нормите на интернационалното право и да не нарушават законните граници “, добави Радев.

За срещата му със синдикатите през днешния ден президента сподели, че изцяло споделя паниката на миньорите от „ Марица-изток “.

„ Хубавото в тази ситуация е, че със синдикатите и с държавното управление сме на едно мнение. Парижкото съглашение би трябвало да се извършва, само че без завишаване на цели. Това е моята позиция, тя е от дълго време известна. Такава беше позицията и на служебното държавно управление. България би трябвало да запази работните места на нашите миньори, само че и би трябвало да чуем ясна политика и ангажимент, стратегическа вероятност на нашето държавно управление към запазване на тези работни места на миньорите, само че и към гарантиране на тяхната трудова претовареност в една по-далечна вероятност. Затова аз имам въпроси и към синдикатите, и към държавното управление и се надявам да ги разискваме през днешния ден “, акцентира президентът.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР