Риши Сунак официално стана новият премиер на Великобритания, след среща

...
Риши Сунак официално стана новият премиер на Великобритания, след среща
Коментари Харесай

Риши Сунак официално стана премиер: Обединеното кралство е изправено пред дълбока икономическа криза

Риши Сунак публично стана новият министър председател на Англия, след среща с крал Чарлз в Бъкингамския замък, оповестиха международни организации. Третият министър председател в границите на 2 месеца е претрупан със задачата да се оправи със задълбочаваща се икономическа рецесия, обхваната от спорове партия и надълбоко разделяне в страната.

В първата си тирада Сунак съобщи, че неговото държавно управление ще се характеризира с „ честност, професионализъм и отчетност на всяко равнище ” и даде обещание да завоюва доверието на английската общност, оповестиха ДПА и Ройтерс. Министър-председателят сподели, че ще се опита да поправи грешките, позволени от неговата предшественичка, да възвърне доверието в политиката и да се оправи с дълбоката икономическа рецесия, само че предизвести британците, че предстоят сложни решения.  „ Ще слага икономическата непоклатимост и доверие в центъра на дневния ред на това държавно управление. Това ще значи сложни решения, които предстоят ”, предизвести новият министър председател. „ Всичко, което мога да кажа е, че не се опасявам. Познавам високия пост, който одобрих, и се надявам да отговоря на упованията към него. Но когато се появи опцията да служиш, не можеш да поставяш под въпрос момента, а единствено желанието си ”, добави Сунак.

„ Да слага вашите потребности над политиката, да протегна ръка и да изградя държавно управление, което съставлява най-хубавите обичаи на моята партия ”, даде обещание той.

Сунак, един от най-богатите политици в английския парламент, ще би трябвало да реализира съществени съкращения на разноските, с цел да компенсира дефицита от към 40 милиарда лири (45 милиарда долара) в обществените финанси, дължащо се на икономическо закъснение, по-високи разноски за заеми и шестмесечна стратегия за поддръжка за енергийните сметки на семействата.

Според икономисти и вложители назначението на Сунак за министър председател ще успокои пазарите, само че той няма да има голям брой лесни разновидности в миг, когато милиони се борят с рецесията, обвързвана с цената на живота.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР