Рис със само с три крака беше забелязан да бяга

...
Рис със само с три крака беше забелязан да бяга
Коментари Харесай

Откриха рис със само три крака СНИМКИ

Рис със единствено с три крайници беше видян да бяга по пътека във Флорида, Съединени американски щати, което породи спекулации по какъв начин животното е изгубило крайника.

Снимката на хищника, който с изчезнал челен ляв крайник, беше оповестена във Фейсбук групата Unseen Florida от запалянкото на дивата природа Боб Партлоу, който има голям брой фотокапани.

„ Първият трикрак рис, който в миналото съм виждал “, описвва той обявата, която бе фотография на риса, който бързо минава през зоната на камерата за следене.

„ Той или тя минава много бързо, може би за 2 секунди “, споделя той пред Newsweek и отбелязва, че в никакъв случай преди или по-късно не е виждал животно от типа.

Червените рисове са диви хищници, срещащи се в по-голямата част от прилежащите Съединени американски щати. Тези котки са относително дребни, имат червеникаво-кафява четина с петна или линии от кафяво и черно. Те постоянно се бъркат с трите други типа „ рисове “ – канадския рис, иберийския рис и евразийския рис – само че са по-малки на растеж, изяснява Националната зоологическа градина на Смитсониън.

Тези котки нормално ловуват и ядат дребни бозайници, в това число зайци, зайци и плъхове, както и по-големи птици като домашни птици и лебеди.

Във Флорида, където беше видяна тази трикрака рис, тези котки живеят в дълбоки гори, блата и земя с хамаци, съгласно Комисията за запазване на рибата и дивата природа на Флорида (FWC). Тяхната самостоятелна територия може да варира до пет или шест квадратни благи в селските региони, само че това се свива до към 1 или 2 квадратни благи в по-застроените региони.

В мненията във Фейсбук други спекулират за повода за изчезналия крак на хищника:

„ Вероятно капан. Радвам се да видя, че е заздравял и той се оправя добре “, коментира  човек.

„ Можеше да го загубим от алигатор! “, счита различен.

Някога рисовете били всеобщо ловувани и залавяни поради козината си, само че към момента са запазили огромна популация. Те имат малко естествени врагове, само че има случаи, при които представители на типа били нападнати от пуми и сиви вълци, койоти и даже американски алигатори.

Понякога животни могат да се раждат единствено с три крайника заради генетични или вродени проблеми.

Животните, които губят крак, постоянно са изненадващо издръжливи. Обикновено е по-лесно да се приспособява, в случай че се загуби заден крайник, а не челен, като този рис.

„ За животното е по-лесно, в случай че кракът [който губят] е един от задните крака “, сподели Ребека Макклоски. „ Има доста мощ в тези задни крайници и единственият останал крайник може да се оправи много елементарно с тази мощ и спомагателна тежест. “

Този трикрак рис не наподобява да има никакви проблеми с живота си след загубата на крайника си.



Трикрак рис
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР