Ринопластиката представлява операция, която променя формата на носа. Често се

...
Ринопластиката представлява операция, която променя формата на носа. Често се
Коментари Харесай

Ринопластика или филър: плюсове и минуси на най-популярните решения за корекция на носа


Ринопластиката съставлява интервенция, която трансформира формата на носа. Често се прави за възстановяване на формата на носа и даже за възстановяване на дихателната функционалност. По време на интервенцията вашият доктор ще извае костта, кожата и хрущяла на носа ви, с цел да реализира мечтаната форма.

С ринопластиката може да се реализира следното:
да се усили или понижи носния мост да се понижи размера или ширината на целия нос да се понижи размера на ноздрите да се промени формата на върха на носа да се усили ъгъла сред носа и горната джука да се изглади гърбица или деформиране на носа  6 навика, към които би трябвало да се придържате, с цел да нямате отпусната кожа след намаляване  6 навика, към които би трябвало да се придържате, с цел да нямате отпусната кожа след намаляване  6 навика, към които би трябвало да се придържате, с цел да нямате отпусната кожа след намаляване  6 навика, към които би трябвало да се придържате, с цел да нямате отпусната кожа след намаляване
Ринопластиката може да бъде отворена или затворена, според от стремежи резултат от интервенцията. За незначителни промени може да се употребява затворената техника, при която всички сечения са вътре в ноздрата.

По-сериозната ринопластика изисква отворена техника, която ще остави 5-милиметров белег през колумелата или тъканта, която свързва върха на носа и основата му. В множеството случаи този белег ще заздравее изцяло, без да оставя никакви забележими следи по лицето ви.

 ринопластика iStock

Много хора обаче не желаят или не могат да се подложат на каквато и да е форма на интервенция, по тази причина се насочват към друго решение.

Какво съставляват филърите за нос?

Филърите за нос, известни още като течна ринопластика, са минимално инвазивна процедура, която трансформира формата на носа за естетически цели. С игла и спринцовка хиалуроновата киселина се вкарва в разнообразни точки на носа, с цел да се поправя до мечтаната му форма. Това е бърза процедура, която лишава единствено 15 до 20 минути.

 

Филърите за нос могат да оказват помощ за:
основаване на по-висок мост на носа преоформяне на върха на носа и ноздрите
Трайност на ринопластиката
Ринопластиката е перманентна процедура, макар че от време на време може да се наложи ревизионна ринопластика, в случай че зародят затруднения или в случай че са нужни спомагателни корекции.

Следоперативните деформации се смятат за един от главните опасности на ринопластиката, което води до нужда от ревизионна интервенция в 5% до 15% от случаите.

За разлика от това, резултатите от носните филъри са доста по-временни. Тъй като хиалуроновата киселина се разтваря с времето, измененията в носа ви ще продължат единствено до момента в който хиалуроновата киселина стои в носната тъкан. Това може да продължи от 6 до 12 месеца. В резултат на това вашият доктор евентуално ще изиска от вас да го посещавате за корекции на всеки няколко месеца, с цел да поддържате новата форма на носа си.

 ринопластика iStock

Възможни странични резултати от ринопластиката:
болежка отичане изтръпване синини кървене въпреки и рядко, ринопластиката може да докара до инфекции, трайно изтръпване, белези и дихателни затруднения.
От друга страна, вероятните нежелани реакции от филърите в носа включват:
отичане миграция на филъра синини гадене  11 ефикасни решения в битката с бръчките по челото  11 ефикасни решения в битката с бръчките по челото  11 ефикасни решения в битката с бръчките по челото  11 ефикасни решения в битката с бръчките по челото
Какво се случва след интервенцията

Независимо дали се прави затворена или отворена ринопластика, интервалът на възобновяване на ноздрите продължава една до две седмици. През първите няколко дни ще изпитате максимален дискомфорт, обвързван със синини, отичане и болежка.

Ще ви бъде сложена и шина, която може да бъде отстранена след 5 до 7 дни. Подуването може да продължи сред един до няколко месеца, до момента в който премине изцяло.

За разлика от ринопластиката, филърите за нос нормално са безболезнена процедура, която не изисква интервал на възобновяване. Всякакъв следоперативен дискомфорт или отичане се чака да отшуми след 24 часа. Въпреки това, защото филърите за нос са краткотрайни, ще би трябвало да се връщате за корекции на всеки няколко месеца, с цел да запазите измененията във формата на носа си.
 Не купувай тези 10 ненужни продукта за хубост  Не купувай тези 10 ненужни продукта за хубост  Не купувай тези 10 ненужни продукта за хубост  Не купувай тези 10 ненужни продукта за хубост
Ринопластика против филъри за нос: на какво да заложа?
В взаимозависимост от типа промени, които желаете да извършите във формата на носа си, филърите за нос могат да бъдат добра опция на ринопластиката, в случай че сте подготвени да ходите неведнъж при вашия доктор, с цел да поддържате мечтаната форма на носа.

Това също може да бъде метод да изпробвате разнообразни промени във формата на носа си, преди да се ангажирате с обичайната ринопластика. Въпреки това, защото има ограничавания в това какво могат да реализират филърите за нос, най-добре е да обсъдите опциите си деликатно с вашия еластичен хирург.

Той също ще може да ви посъветва каква форма на носа ще подхожда най-добре на останалата част от лицето ви.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР