Рилски спортист се класира за финала на турнира за Купата

...
Рилски спортист се класира за финала на турнира за Купата
Коментари Харесай

Рилски спортист заличи пасив от 12 точки и ще спори за Купата с Левски Лукойл

Рилски състезател се класира за финала на шампионата за Купата на България по баскетбол за мъже. Самоковци изгубиха първия мач като хазаин с 12 точки разлика - 86:98, само че изиграха страховит дуел в Пловдив против Академик Бултекс 99 и завоюваха с 13 точки - 83:70 точки.

Възпитаниците на Людмил Хаджисотиров започнаха със серия от 6:0 и завоюваха първата част с 24:17.

Левски Лукойл загуби от Балкан, само че е на край за Купата

Отличното показване на баскетболистите от Самоков продължи и през вторите 10 минути, в които самоковци съумяха изцяло да заличат пасива си от първия мач, а отмора пристигна при резултат 50:36.

След паузата домакините от Бултекс усъвършенстваха играта си и съумяха да понижат изоставането си до 7 точки.

В последните 10 минути драмата в зала "Сила " беше цялостна. Първо домакините понижиха пасива си до единствено 4 точки, след което самоковци заиграха ва банк и това се оказа печелившо, тъй като Рилски състезател завоюва с 20:14, а с това стигна до крайната победа. Така самоковци са на край за Купата на България, където ще спорят за трофея с Левски Лукойл.

Страхотен мач за успеха на Рилски изигра Еван Равънел, който приключи с "дабъл- дабъл " - 21 точки, 6 от които в последната минута на мача, и 10 битки. Дерек Райт означи 15 точки, капитанът Йордан Бозов вкара 14 точки, Златин Георгиев - 13 точки, а със 7 точки дуела завърши Шелдън Джетър.

За домакините от Пловдив Никола Маравич вкара 15 точки, Мартин Дурчев записа 14 точки, а 13 точки означи Айзея Юмипиг.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР