Рики Рубио се завърна в Барселона, обявиха официално от каталунския

...
Рики Рубио се завърна в Барселона, обявиха официално от каталунския
Коментари Харесай

Световен и европейски шампион се завърна в Барселона

Рики Рубио се завърна в Барселона, оповестиха публично от каталунския клуб. За това, че световния и европейски първенец ще облече още веднъж " синьо-червения "  се говореше от известно време, откакто той тренираше с отбора през последните седмици. Сега към този момент той е картотекиран в Лига Ендеса и Евролигата, само че от клуба оповестяват, че самият играч ще реши по кое време да се завърне на паркета. Рубио имаше психологични проблеми, които сложиха завършек на 13-годишната му кариера в НБА, само че в този момент е на финалната фаза на своето възобновяване.

33-годишният пойнт гард прекара последните 13 години в НБА, където изигра близо 700 мача и записа приблизително по 10.8 точки, 4.1 битки и 7.4 асистенции с тимовете на Минесота, Юта, Финикс и Кливланд. Рубио остави най-голяма диря в Минесота, като при " вълците " той взе присъединяване в 421 дуела и се трансформира във втория най-хубав подавач в историята на отбора с 3,424 асистенции (№1 е Кевин Гарнет с 4,216), а също по този начин е втори при крадците с 845 откраднати топки (първи още веднъж е Гарнет с 1,315).

Преди да стане част от най-силната лига в света Рубио бе част точно от Барса в границите на две години сред 2009-а и 2011-а, като в този момент той ще стартира втория си престой в редиците на " лос кулес ". Плеймейкърът завоюва Евролигата с Барса през 2010-а, а също така стана първенец на Испания през 2011-а. И в двете години той оказа помощ на каталунците да сграбчен и Купата на Краля.

????????????????????????????: Ricky Rubio, inscrit a l'ACB i l'Eurolliga ‼

????????????????????????????????????????????????????????,????????????????????????❤
— Barça Basket (@FCBbasket)  Рики Рубио стопира с баскетбола поради проблеми с психологичното здраве
Рики Рубио стопира с баскетбола поради проблеми с психологичното здраве

Испанецът се оотегля за несигурно време
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР