Рибариот няколко черноморски града излизат на протест с искане за

...
Рибариот няколко черноморски града излизат на протест с искане за
Коментари Харесай

Рибари излизат на протестно шествие във Варна

Рибариот няколко черноморски града излизат на митинг с искане за легален достъп до рибарските пристанища в област Варна. В петък, 21 април, представители на морския рибарски бранш ще проведат митинг-събрание навън. Участиев него ще вземат притежатели нариболовни кораби и риболовци от Варна, Каварна, Балчик и Бяла, оповестява.

В 10:30 часа участниците в митинга ще се съберат пред рибарско пристанище „ Варна “ в кв. ”Аспарухово ”, след което с коли ще се придвижат до постройката на „ Морска администрация ”. Участниците ще изразят обществено своята позиция в границите на един час, след което колоната от коли ще се насочи към Граничен контролно-пропусквателен пункт Дуранкулак.

Шествието няма да стопира придвижването от и към граничния пункт, само че евентуално колоната мощно ще затрудни придвижването в региона.

Причини за осъществяване на митинга, съгласно уредниците, са свързани с „ нежеланието и неспособността на Община Варна, Министерство на земеделието и Министерство на превоза и известията да намерят решение и обезпечат законно прилагане на риболовен пристанища и лодкостоянки в област Варна “.

Към сегашния миг на територията на област Варна не съществуват общински или държавни пристанища, които могат да бъдат употребявани от риболовни кораби, настояват уредниците.

Съществуващите пристанища се оказват неразрешени от закона за прилагане или законни, само че негодни за прилагане, какъвто е казусът с рибарско пристанище „ Карантината “.

„ За казуса сигнализираме от години, само че явно никой не желае решаването му. В момента риболовните кораби би трябвало да изоставен места за домуването им или да заплащат санкции сред 50 000 и 200000 лв.. Ето за какво се възползваме от законовата опция да изразим позицията си обществено за намиране на незабавно решение на казуса “, споделят от Сдружение „ Черноморски изгрев “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР