Рибари излязоха на протест днес с искане за законен достъп

...
Рибари излязоха на протест днес с искане за законен достъп
Коментари Харесай

Рибари от Варненско излязоха на протестно автошествие

Рибари излязоха на митинг през днешния ден с искане за легален достъп до рибарските пристанища във Варненска област. В демонстрацията се включиха притежатели на риболовни кораби и риболовци от Варна, Каварна, Балчик и Бяла.

Десетки риболовци се събраха на пристанището в Аспарухово, а главното им искане е легален достъп до пристанищата, съобщи Народоосвободителна въстаническа армия.

Протестиращите настояха, както общината, по този начин и министерствата на превоза и на земеделието да подхващат незабавни ограничения за решаването на казуса.

Днес преди обед колона от коли с риболовците се насочиха към Морска администрация, където се намираме сега. По-късно се чака те да проведат среща и с регионалния шеф.

„ В град Варна и региона не съществува законно рибарско пристанище, което ние можем да експлоатираме и лодкостоянка. Проблемът не е единствено с пристанищата, само че и с лодкостоянките. Така ние като се явяваме всички риболовци закононарушители, би трябвало да съблюдаваме закон, а в действителност нямаме справедлива опция за такова съблюдаване на закона ”, съобщи Емил Милев, ръководител на съдружие „ Черноморски изгрев ”.

„ Ние нямаме условия. Това не са трактори, където да кажат: „ Измести ги! ” И ние да ги изместим на другата равнища. За това би трябвало пристанище. Институциите би трябвало да стартират най-сетне и да обезпечат изискванията ни на труд ”, съобщи Красимир Петров, притежател на риболовни кораби.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР