Рибари излязоха днес на протест във Варна. Председателят на браншовата

...
Рибари излязоха днес на протест във Варна. Председателят на браншовата
Коментари Харесай

Рибари излязоха на протест във Варна

Рибари излязоха през днешния ден на митинг във Варна.

Председателят на браншовата организация „ Черноморски изгрев “ Емил Милев изясни, че задачата е да се заостри вниманието на обществото върху неналичието на законово регламентирани риболовен пристанища и лодкостоянки както в града, по този начин и по цялото Северно Черноморие.

Отговорността за този проблем е на притежателите на терените – регионалната администрация и общинската администрация, изясни Милев.



В „ Черноморски изгрев “ членуват 56 риболовни кораба над 12 метра, които не разполагат със законови места, където да дебаркират, уточни ръководителят на организацията.

Според него от години риболовците са в парадоксалната обстановка да желаят да съблюдават закона и да нямат опция да го вършат. На процедура всички сме закононарушители, изясни Милев.

Той напомни, че пристанище „ Карантината “ във варненския квартал „ Аспарухово “ трябваше да приема 117 кораба, от които 16 огромни. Но на процедура там могат да дебаркират 42 лодки до 8 метра. В същия регион има още едно рибарско пристанище – „ Варна “, на което към този момент втора година чакаме да му бъде изработен незабавен ремонт, добави Милев, представен от Българска телеграфна агенция.

Основното искане на риболовците е местата, където могат да стопират, да бъдат узаконени. Милев посочи, че през годините браншовите организации са подавали неведнъж сигнали до виновните институции, само че без резултат.

Днес протестиращите се срещнаха с управлението на „ Морска администрация “ във Варна.

Те нямат искания към организацията, а търсят съдействието ѝ за по-добра връзка с другите институции. Милев посочи, че в случай че не стартира действителна работа по казуса, риболовците ще продължат с митингите си.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР