Резултатите показват, че 848 (61%) са имали нормални нива на

...
Резултатите показват, че 848 (61%) са имали нормални нива на
Коментари Харесай

Диабет: Хиляди нови случаи могат да бъдат диагностицирани от скрининги в спешна помощ, предполага проучване

Резултатите демонстрират, че 848 (61%) са имали естествени равнища на кръвната захар, само че е открито, че 420 (30%) имат преддиабет и 120 (9%) са били диагностицирани с диабет вид 2.

Те са изследвани благодарение на теста за гликиран хемоглобин (HbA1c), който дава индикация за междинните равнища на кръвната захар през предходните два до три месеца.

Те също бяха помолени да попълнят въпросник за своя генезис, етническа принадлежност и рискови фактори за диабет, като наднормено тегло или затлъстяване.

След това на всеки пациент беше даден финландски диабетен рисков рейтинг - с точки по-висок от 20, което демонстрира доста висок риск от развиване на диабет и резултати от 12 до 20, показващи сдържан до висок риск.

Въз основа на резултатите специалистите споделиха десетки хиляди нови случаи на диабет вид 2 и пред- диабет – съществено положение, при което равнищата на кръвната захар са по-високи от естествените, само че не задоволително високи, с цел да бъдат диагностицирани като вид 2 – може да бъде диагностициран в незабавните отделения в цялата страна всяка година.

Това идва след данни от благотворителната организация Diabetes Обединеното кралство предвижда, че повече от 4,3 милиона души в Обединеното кралство имат диабет, като 850 000 към момента не са диагностицирани.

Прочетете повече:
Аспиринът може да помогне за понижаване на риска от диабет при хора над 65 години
Да бъдеш уединен може да увеличи риска от сърдечни болести при диабетици

Професор Едуард Джуд от Tameside Hospital NHS Foundation Trust, който работи върху изследването, сподели: „ Ранната диагностика е най-хубавият метод да се избегнат опустошителните затруднения от вид 2 диабет и предлага най-хубавия късмет за дълъг и здравословен живот. "

Той сподели, че диабетът вид 2 може да бъде сложен за прекъсване и може да остане неусетен до 10 години, което води до " дълготрайно затруднения като сърдечни болести, увреждане на нервите и ретинопатия ".

Какви са признаците и признаците на диабета?

" Забележително " ново лекуване за диабет вид 1

Къде диабет вид 2 е обвързван инсулинът, който тялото създава, не е в положение да работи дейно, хората с диабет вид 1 създават малко или въобще не създават инсулин.

И въпреки всичко откривателите са открили, че трима пациенти са съумели да реализират „ инсулинова самостоятелност “ след приложимост ново лекуване, получено от стволови кафези, наречено VX-880.

Терапията работи, като възвръща функционалността в избрани кафези в области на панкреаса, които създават хормони, което от своя страна оказва помощ на тялото да контролира равнищата на кръвната захар.

Резултатите бяха наречени „ в действителност забележителни “ от професор Тревър Райхман от общата болница в Торонто в Канада, който показа изследването.

„ То предлага вяра за терапия, изменяща живота на хора, които страдат от безмилостното доживотно задължение на диабет вид 1 “, сподели той.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР